Scholen weer open, maar hoe dan?

12 jan, 11:30 Corona Caspar Huurdeman
De scholen zijn weer open na de extra lange vakantie. Een knuffel voor de open poort van de brede school Noorderbreedte.
De scholen zijn weer open na de extra lange vakantie. Een knuffel voor de open poort van de brede school Noorderbreedte.

BAARN De scholen zijn weer open. Voor velen, ouders, leerlingen en gelukkig ook schoolmedewerkers, een opluchting, ondanks alle onzekerheid van ook weer deze tijd. ,,Je leert immers het best op school”, aldus Simone Scholten van het bovenschoolse bestuur van de twee katholieke scholen in Baarn. (Bovenschoolse) bestuurders vertellen hoe ze dat gaan aanpakken dit kakelverse jaar. 

Hoe laat je kinderen het beste leren in een onzekere tijd als deze, waarin wederom de besmettingen weer hard oplopen door de omikron coronavariant? Scholten: ,,Elke nieuwe coronavariant brengt onzekerheid met zich mee. De steeds wisselende omstandigheden vragen veel energie en aanpassingsvermogen van directeuren, schoolteams, leerlingen en ouders/verzorgers. Om onze bijdrage te leveren aan het beperken van de risico’s van verdere verspreiding volgen wij, net als bij vorige schoolopeningen, de adviezen op van het RIVM en werken wij met de protocollen zoals onze koepelorganisatie, de PO-raad, deze opstelt.”

We streven naar zo gewoon mogelijke schoolsfeer

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.