Hans (r) en Tomek Karlas worden door Baarnse koffedrinkers op handen gedragen.
Hans (r) en Tomek Karlas worden door Baarnse koffedrinkers op handen gedragen. Baarnsche Courant

Buurvrouwen zetten doneeractie op voor Mi Casa Su Casa

Corona

BAARN Buurvrouwen Pamela Meijer en Wietske Keuning togen woensdag, zoals ze heel vaak doen, samen naar Mi Casa Su Casa aan de Nieuw Baarnstraat. Nu, in deze lockdown, voor een koffie ‘to go.’ ,,We troffen eigenaar Hans Karlas met zeer somber gemoed. Er is kort gezegd meer nodig om te kunnen blijven voortbestaan. We besloten voor hem een doneeractie op te zetten.”

Woensdagavond half negen ging de doneeractie de lucht in, en ging via persoonlijke social media profielen meteen ‘viral.’ Donderdagavond zelfde tijd was al een kleine 5.000 euro gedoneerd. ,,Er zijn ontzettend veel mensen die Mi Casa Su Casa niet graag zien verdwijnen. De espressobar is van iedereen en iedereen is dol op Hans. We hebben deze horecagelegenheid nodig in Baarn”, vindt Keuning. Ze roemt het huiskamergevoel dat je er krijgt. ,,Er ontstaan in Mi Casa Su Casa spontaan goede gesprekken. Je vindt er aanspraak en inspiratie. Of je nu alleen bent of met een groep. Een soort van fijn jeugdhonk voor volwassenen.” Keuning is er zelf ook vaak te vinden. ,,Soms om te werken of om af te spreken met een klant. En vaak ben ik er dus met de buurvrouw. Even een ‘change of scenery’. Gezellig een bakkie doen bij Hans. De muziek is er ook altijd goed.”

‘Twee koffie halen, drie betalen’ is de actie die Hans zelf voert in zijn populaire bar. Met de toevoeging: Zolang corona strekt. Keuning: ,,Mooi bedacht, vind ik dat. Hans werkt graag voor zijn geld. Hij bedenkt van alles. Houdt meestal goede moed. Maar dan moeten er wel mensen komen. Vandaar onze actie. Hopelijk geeft dit meer ruchtbaarheid aan de nood. Is het niet in een donatie, dan wel dat meer mensen een bakkie of lekkere taart gaan halen bij Mi Casa. Want dat hebben ze daar ook.”

Hans en zoon Tomek zetten vorig jaar zelf een crowdfundingsactie op om de crisis door te komen. De oproep om ze te steunen in de moeilijke coronatijd werd toen ruimhartig door de Baarnse bevolking omarmd. ,,Nu doen wij het voor hen. We kunnen gewoon niet zonder ze.”

Doneren kan via doneeractie.nl/help-mi-casa-su-casa-de-crisis-door/-59556

Door Melissa Hofland

advertentie
advertentie