Toos Verdouw, zelfstandig ondernemer en eigenaresse Smaak van Echt.
Toos Verdouw, zelfstandig ondernemer en eigenaresse Smaak van Echt. Madeleine Boerma

Actie Meerwaarde bij Smaak van Echt

3 oktober 2020 om 08:05 Zakelijk

BAARN ,,Zelfstandig winkeliers zijn hét gezicht van Baarn”, aldus Jan de Weijer, voorzitter van de Centrumcoöperatie van winkeliers in Baarn. Bij de ingang van de bio speciaalzaak Smaak van Echt is hij in gesprek met zelfstandig ondernemer en eigenaresse Toos Verdouw. Zij doet mee met de landelijke actie ‘Meerwaarde’ van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandige detaillisten in food en non-food, inclusief franchisenemers. Vorige week lag het grote meerwaarde boek al bij collega Jumbo den Blanken.

Hebben zelfstandig winkeliers er last van dat klanten nu meer online bestellen? ,,Als winkeliers begrijpen wij best dat het fijn is om in je eigen tijd online boodschappen te kunnen doen in het drukke bestaan van vandaag. Tegelijk zien we dat wij, juist in deze coronatijd, in onze vaak wat kleinere winkel een plek van rust en veiligheid kunnen bieden.”

,,Tijdens deze coronatijd merken we dat veel thuiswerkende klanten het prettig vinden om in de winkel even een praatje te maken”, geeft Verdouw aan. ,,En dat kan bij de zelfstandige winkeliers. Die net even dat beetje extra persoonlijke aandacht kunnen geven aan hun klanten. Omdat we zelf in onze eigen winkels staan, zijn we ook makkelijker herkenbaar en aanspreekbaar.”

Verdouw doet aan de actie mee omdat het een landelijke actie is én omdat Meerwaarde gaat om alle zelfstandige winkeliers. “Dit gaat niet om mij, dit gaat om ons allemaal, om alle zelfstandig winkeliers in Baarn, en in Nederland. Hiermee kunnen we een gebaar maken naar politiek Den Haag om te laten zien dat onze klanten ons bestaan waarderen. Niet iedereen weet dat veel lokale zelfstandige winkeliers een stapje extra zetten als dat nodig is en lokaal betrokken zijn. Dat geluid willen we landelijk kenbaar maken.”

Wat is eigenlijk de verdeling van ketens en zelfstandig winkeliers in Baarn? De Weijer geeft aan dat dit ongeveer 25% - 75% is. Een klant die als een van de eerste mag tekenen terwijl de tekentafel wordt klaargezet voor zaterdag 3 oktober: ,,Ik ben blij met het goede aanbod in Baarn, daar teken ik graag voor.” Ook de Baarnse horecaondernemer Guido Demmers die net voorbijloopt tekent meteen.

Naast dat het Vakcentrum alle formulieren van alle klanten uit heel Nederland zal aanbieden in Den Haag, proberen ze ook zoveel reacties te verzamelen dat ze in het Guinness Book of Records komen. Van alle ingezamelde reacties wordt namelijk één aaneengesloten slinger gemaakt.

Zaterdag 3 oktober kunt u als klant van de vele zelfstandige Baarnse winkeliers die Baarn rijk is, meedoen met de actie Meerwaarde. U mag in de winkel Smaak van Echt komen opschrijven waarom u vindt dat lokale zelfstandige winkeliers belangrijk zijn in Baarn. De pen waarmee u het formulier ondertekent mag u in het kader van corona houden. Smaak van Echt, Nieuw Baarnstraat 49, vandaag, zaterdag 3 oktober 08.30 – 18.00 uur.

door Madeleine Boerma

Guido Demmers (wit shirt), horecaondernemer in Baarn.
Jan de Weijer, voorzitter van de Centrumcoöperatie van winkeliers in Baarn.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie