Komend seizoen zijn er weer verschillende concerten in Kasteel Groeneveld.
Komend seizoen zijn er weer verschillende concerten in Kasteel Groeneveld. Baarnsche Courant

Zondagmorgenconcerten in Kasteel Groeneveld

20 september 2023 om 22:00 Podiumkunsten

BAARN De Baarnse muziekkring organiseert een reeks zondagmorgenconcerten in Kasteel Groeneveld. 

De concertreeks opent op 1 oktober 2023 met een optreden van Trio Chimaera bestaande uit klarinet, cello en piano. Ze zullen werken van componisten als Ludwig van Beethoven, Gustav Mahler, Anton Cramer, Hubert Schmidinger en Richard Wagner uitvoeren. Voor jonge kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders is er ‘s middags om 15.30 uur een speciaal concert met het Kleutersinfonietta, een strijkkwartet dat een speelse en muzikale vertelling genaamd ‘Haren en snaren’ brengt, met werken van onder andere Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Haas en Erwin Schulhoff.

Op 29 oktober 2023 zal pianist Paolo Giacometti het podium betreden en meesterwerken van J.S. Bach, Ferruccio Busoni, Robert Schumann en Claude Debussy laten horen. In november, op 26 november 2023, kunnen muziekliefhebbers genieten van het Duo Dana Zemtsov – Slava Poprugin, bestaande uit altviool en piano, met composities van Clara Schumann, Robert Schumann en Johannes Brahms. Het nieuwe jaar wordt muzikaal ingeluid op 21 januari 2024 door het Brackman Trio, bestaande uit viool, cello en piano, met werken van Nikolai Roslavets en Franz Schubert. Op 11 februari 2024, om 11.30 uur, verzorgt het Duo Ingrid Geerlings – Pauline Post met fluit en piano een uitvoering verzorgen met composities van onder andere Edward Burton, Lili Boulanger, Aaron Copland, Albert Roussel en Pierre Sancan. De maand maart 2024 brengt de humoristische miniopera ‘Koffiecantate’ van J.S. Bach, uitgevoerd door Bakkie Bach, met Klaartje van Veldhoven (sopraan), Mattijs van de Woerd (bariton), Renee Bekkers (accordeon) en Pepijn Meeuws (cello). 

MEESTERWERKEN

Op 21 april 2024 zal het Hermitage Kwartet, een strijkkwartet, meesterwerken van J.S. Bach, Henriette Bosmans en Johannes Brahms ten gehore brengen. Het seizoen sluit op 26 mei 2024 af met een optreden van het Duo Doris Hochscheid – Frans van Ruth met cello en piano, waarbij composities van Robert Schumann, Anton Cramer, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Mykola Lysenko en Julius Röntgen worden gespeeld.


RESERVERING

Alle concerten vinden plaats op zondagen in Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn, van 12.00 tot 13.00 uur. Parkeren kan op de parkeerplaats. Kaarten kosten € 18,50 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen tot 18 jaar. Speciale tarieven gelden voor het kinderconcert op 1 oktober 2023 om 15.30 uur: kinderen betalen €5, en volwassenen € 12,50. Kaarten kunnen alleen via e-mail gereserveerd worden bij info@baarnsemuziekkring.nl. Betaling via overschrijving naar NL29 RABO 0157 4630 28 op naam van de Baarnse Muziekkring is vereist om reserveringen definitief te maken. Bij verhindering kan het entreegeld worden terugbetaald mits gemeld minstens 24 uur voor het concert. Op de concertdag zijn kaarten aan de zaal beschikbaar, alleen betaling met een bankpas is mogelijk. Een abonnement voor alle concerten kost € 130,00 en kan overgemaakt worden naar hetzelfde bankrekeningnummer. Vrienden van de Baarnse Muziekkring betalen slechts €35,- per jaar en ontvangen €2,- korting op concertkaarten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie