René Dijk, Inge de Jong, Marc van Driel, Jeanette Rottier, Kevin van den Berg en Anne Linda van der Goot (vlnr).
René Dijk, Inge de Jong, Marc van Driel, Jeanette Rottier, Kevin van den Berg en Anne Linda van der Goot (vlnr). Reinout Nieuwenhuizen Segaar

Toneelgroep Karakter speelt komedie ‘The Dinner Party’

16 juni 2022 om 12:44 Podiumkunsten

BAARN Toneelgroep Karakter uit Baarn speelt eenmalig de komedie ‘The Dinner Party’ op vrijdag 24 juni. Zes lokale acteurs brengen het verhaal van de Amerikaanse auteur Neil Simon, die ook wel bekend staat als ‘The King of Comedy’. Vanwege corona moest vanwege de vele geannuleerde producties in Theater de Speeldoos een alternatieve datum worden gezocht. Het gezelschap belooft een hilarische avond.

De regisseur van dit blijspel is Marc van Driel en de cast bestaat uit Wim en Jeanette Rottier, Kevin van den Berg, René Dijk, Inge de Jong en Anne Linda van der Goot. Zij spelen in The Dinner Party het verhaal vanuit restaurant La Casette van een Frans kasteel. We zien een rijkelijk gedekte tafel voor zes personen. Achtereenvolgens maken drie mannen, strak in kostuum, hun entree. Ze kennen elkaar niet en al snel blijkt dat ze door hun gemeenschappelijke advocaat zijn uitgenodigd voor dit chique dinertje. De mannen tasten elkaar af om erachter te komen wat de bedoeling kan zijn van dit raadselachtige samenzijn. Dan verschijnen er kort na elkaar drie zeer charmante en smaakvol geklede vrouwen. Onverwachte wendingen en heftige confrontaties zijn het gevolg. Er ontspint zich stap voor stap een verrassende intrige…

Al enkele maanden is de cast zich aan het voorbereiden op het blijspel. Momenteel zelfs twee avonden in de week om het publiek een komische avond te bezorgen. Actrice Jeanette Rottier kruipt in de rol van Yvonne Fouchet: ,,Yvonne is eigenlijk nooit voor haarzelf opgekomen en nu is de tijd gekomen om haar ex-man te confronteren met haar frustraties over de periode dat ze nog samen waren. Alle emoties komen langs en daar hou ik van, voor mij een hele fijne rol om te doen.” Haar ex-man Albert Donay wordt gespeeld door haar man Wim Rottier, die na een pauze van enkele jaren weer terug is bij Karakter. ,,The Dinner Party is echt een aanrader, omdat er herkenbare relaties en vooral personages in voorkomen. En wat die allemaal te vertellen hebben, dat bedenk je echt niet! Of misschien toch stiekem wel...”

De voorstelling is te zien op vrijdag 24 juni om 20.15 uur in de grote zaal van Theater de Speeldoos. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via het theater: www.speeldoosbaarn.nl. Zie ook www.toneelgroepkarakter.nl.

Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie