Jennifer Hudson schittert als Aretha Franklin in Respect.
Jennifer Hudson schittert als Aretha Franklin in Respect. Quantrell D. Colbert

Film Respect in Theater de Speeldoos

9 oktober 2021 om 11:21 Podiumkunsten

BAARN Omaandag 11 oktober vertoont Theater de Speeldoos Baarn de verfilming van de ongekende carrière van de legendarische zangeres Aretha Franklin. Actrice Jennifer Hudson schittert in deze respectvolle muzikale biopic over de ‘The Queen of Soul’. Ze overtuigt niet alleen in haar rol maar vooral ook als zangeres en zet een perfecte Aretha Franklin neer.  

Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls) kruipt dus in de rol van de ‘Queen of Soul’. De film volgt Aretha Franklins carrière vanaf de dagen dat ze als kind in een koor in de kerk van haar vader zong, tot ze een internationale superster werd. Respect is het buitengewone, waargebeurde verhaal van dit muziekicoon. De Amerikaanse zangeres van monsterhits als Think, Respect en (You Make Me Feel Like) A Natural Woman had een machtige carrière die ruim zestig jaar duurde, van haar begindagen als gospelzangeres tot haar laatste optredens als doorgewinterde ‘Queen of Soul’. 

Aretha Franklin is niet alleen bekend om haar ongeëvenaarde en onevenaarbare strot, maar ook om haar diepe godsdienstigheid en bovenal haar voortdurende strijd voor gelijke rechten voor zwarte Amerikanen als prominent gezicht in de burgerrechtenbeweging. Actrice en zangeres Jennifer Hudson, een logische keuze voor de hoofdrol, vertolkt Franklins oeuvre met overgave en laat je bijna vergeten dat je niet de echte Aretha Franklin hoort. Het loont de moeite de aftiteling uit te zitten, want daarin verschijnt de echte ‘Queen of Soul’ om op hoge leeftijd, maar loepzuiver en in een bontjas Natural Woman te zingen.

Respect is op 11 oktober om 20.15 uur te zien in De Speeldoos. Filmkaarten verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl/film, of aan de kassa op maandag, woensdag en donderdag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie