Niet alleen jongeren lezen de Baarnsche Courant digitaal.
Niet alleen jongeren lezen de Baarnsche Courant digitaal. Christine Schut

Digitaal abonnement mogelijk op Baarnsche Courant

24 juni 2020 om 09:21 Overig

BAARN De Baarnsche Courant heeft recent een nieuwe website gekregen. Naast het uiterlijk van de site is ook het gebruiksgemak verbeterd voor zowel redactie als lezers die iets willen posten. Het is sindsdien mogelijk nieuws eerder te brengen én exclusief voor de abonnees. Wie een abonnement heeft, kan inloggen en artikelen digitaal bekijken. Inmiddels is het mogelijk te kiezen uit zes abonnementsvormen. Drie mét papieren krant en drie zonder. Dus puur digitaal.



,,Ik heb bewust geen abonnement op een papieren krant. Ik denk ook aan de bomen. Ik vind de krant op papier best leuk, maar die lees ik in de bibliotheek als dat weer kan. Echt lezen doe ik de Baarnsche Courant. Mijn hele leven is tegenwoordig digitaal, dus ook het lezen van de krant. Ik heb net drie maanden digitaal lesgegeven", aldus theaterdocent Erica Bilder. ,,Ons leven is nu digitaal, of je het leuk vindt of niet."

,,Ik vind het nog best leuk een papieren krant te lezen, maar niet thuis. Mijn zus heeft wel een papieren krant. Die vindt het heerlijk 's ochtends rustig de dag te beginnen met de krant en een kopje koffie. Maar ik ben daar te druk voor. Ik lees de Baarnsche Courant vooral in de trein. Dat vind ik fijn. Op mijn MacBook, Ipad of telefoon. Voordeel is ook dat je de letters groter kunt maken."

,,Wat ik ook fijn vind, is dat artikelen tegenwoordig eerder online staan, zodat ik ze vast kan lezen. Dan weet ik het nieuws vast en kan ik erover praten met mijn buren. Een lokale krant is leuk en heel fijn. De Baarnsche Courant moet blijven, ik hoop dan ook dat alle Baarnse huishoudens een abonnement nemen, zodat de BC blijft bestaan", vindt Erica Bilder.

PAPIER ,,Sinds we hier in Baarn wonen, zijn we abonnee. Dat is nu ruim vijftien jaar. We hebben alle varianten van de lay out meegemaakt. Ik lees de krant vooral op papier, dat vind ik fijn. Maar ik merk ook dat ik tussendoor steeds vaker inlog om digitaal te lezen", vertelt communicatieadviseur Inge Pastoor. ,,Vroeger wachtte je af tot de krant in de bus kwam. Dat was een lekker moment met een kopje koffie erbij. Ik vind tegenwoordig de combinatie tussen papier en digitaal erg handig."

,,Ik vind het prettig in de breedte geïnformeerd te worden. In de Baarnsche Courant lees ik alles rondom de gemeenteraad, over winkels, verenigingen en evenementen. Het is ook leuk dat Baarnaars zelf hun persberichten kunnen uploaden op de website. Ik maak daar vaak gebruik van voor de aankondiging van de Open Coffee. Ik geef dat ook als tip aan mijn opdrachtgevers."

,,Ik ben vooral een betrokken Baarnaar die bezig is de levendigheid in het dorp te verbeteren. De Baarnsche Courant is hierbij een belangrijke schakel. Het is een gemis als de krant er niet meer zou zijn. Dan moet je al je informatie bij elkaar sprokkelen op social media. Ik hoop dan ook heel erg dat ze blijft bestaan", besluit Inge Pastoor.

Klik HIER voor informatie over de verschillende abonnementsvormen. Er is al een digitaal abonnement voor € 1,99 per week. Daarvoor krijgt u toegang tot de e-paper en digitale artikelen. Een abonnement inclusief drie keer per week de papieren editie van de Baarnsche Courant is mogelijk vanaf € 2,60 per week.


door Christine Schut

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie