Brein-jongleur Jochem Nooyen.
Brein-jongleur Jochem Nooyen. Reginald Kluijtmans

Theater voor een tientje tijdens het Nationaal Theaterweekend

22 januari 2020 om 09:39 Podiumkunsten

BAARN Theater beleef je samen en zeker tijdens het Nationaal Theaterweekend. De vijfde editie van het Nationaal Theaterweekend vindt plaats op 24, 25 en 26 januari 2020. Tijdens dit weekend krijgt het publiek de kans om in ongeveer tachtig Nederlandse theaters verschillende voorstellingen te bezoeken voor slechts 10 euro. Theater de Speeldoos doet ook mee. Met maar liefst vier voorstellingen, waarvan één voorstelling al is uitverkocht.

In Theater de Speeldoos start het Nationaal Theaterweekend op vrijdagavond 24 januari met de beroemde opera Madama Butterfly van de Italiaanse componist Puccini. Deze opera vertelt het drama over luitenant Pinkerton, de Amerikaanse militair, die zijn Japanse liefje Butterfly en hun baby verlaat om naar zijn vrouw in Amerika terug te keren. Deze opera wordt als opname vanuit het beroemde operahuis The Metropolitan Opera in New York op het filmdoek in Baarn vertoond.

Op zaterdagavond 25 januari staat er een bijzondere theaterspecial op het programma; de mind-illusieshow Privacy. Hierin laat brein-jongleur Jochem Nooyen je van de ene in de andere verbazing vallen. Hij leest je gedachten en achterhaalt wat je dacht te kunnen verbergen. Sinterklaas kent je verlangens, Facebook is op de hoogte van wanneer je je relatie gaat verbreken en de supermarkt weet eerder dan jij dat je in verwachting bent. Maar je gedachten zijn veilig. Toch? In Privacy onderzoekt mind-illusionist Jochem met humor en magie of dit klopt. Is privacy een illusie?

Op zondagochtend 26 januari staat de voorstelling De Woeste Woning (7+) op het programma. In de Kleine Zaal van Theater de Speeldoos gaan Thomas en Loena op onderzoek uit naar het geheim van de woeste woning. Deze voorstelling is geïnspireerd op de animatie-griezelfilm Monsterhouse, geproduceerd door Steven Spielberg. Dat belooft dus best spannend te worden!

Op zondagmiddag 26 januari wordt het vijfde Nationaal Theaterweekend afgesloten met de inmiddels uitverkochte voorstelling The Legends We've Lost – A Tribute to 2016.

Ga voor meer informatie over het programma en kaarten naar speeldoosbaarn.nl/theaterweekend. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag, donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en een half uur voor aanvang van de voorstelling. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie