De Baarnse Marlayne Sahupala (l) staat 26 januari opnieuw in de Speeldoos.
De Baarnse Marlayne Sahupala (l) staat 26 januari opnieuw in de Speeldoos. Mischa Muijlaert

Theater voor een tientje in Theater de Speeldoos

18 november 2019 om 12:00 Podiumkunsten

BAARN Theater beleef je samen en zeker tijdens het Nationaal Theaterweekend. De vijfde editie van het Nationaal Theaterweekend vindt plaats op 24, 25 en 26 januari 2020. Tijdens dit weekend krijgt het publiek de kans om in ongeveer tachtig Nederlandse theaters verschillende voorstellingen te bezoeken voor slechts 10 euro. Theater de Speeldoos doet ook mee. Met maar liefst vier voorstellingen. Sinds maandag 18 november is het programma in alle theaters bekend en staat de programmering online.

In Theater de Speeldoos start het Nationaal Theaterweekend op vrijdagavond 24 januari met de beroemde opera Madama Butterfly van de Italiaanse componist Puccini. Deze opera vertelt het drama over luitenant Pinkerton, de Amerikaanse militair, die zijn Japanse liefje Butterfly en hun baby verlaat om naar zijn vrouw in Amerika terug te keren. Deze opera wordt als opname vanuit het beroemde operahuis The Metropolitan Opera in New York op het filmdoek in Baarn vertoond.

Op zaterdagavond 25 januari staat er een bijzondere theaterspecial op het programma; de mind-illusieshow Privacy. Hierin laat brein-jongleur Jochem Nooyen je van de ene in de andere verbazing vallen. Hij leest je gedachten en achterhaalt wat je dacht te kunnen verbergen. Sinterklaas kent je verlangens, Facebook is op de hoogte van wanneer je je relatie gaat verbreken en de supermarkt weet eerder dan jij dat je in verwachting bent. Maar je gedachten zijn veilig. Toch? In Privacy onderzoekt mind-illusionist Jochem met humor en magie of dit klopt. Is privacy een illusie?

Op zondagochtend 26 januari staat de voorstelling De Woeste Woning (7+) op het programma. In deze Grote Zaal voorstelling gaan Thomas en Loena op onderzoek uit naar het geheim van de woeste woning. Deze voorstelling is geïnspireerd op de animatie-griezelfilm Monsterhouse, geproduceerd door Steven Spielberg. Dat belooft dus best spannend te worden!

Op zondagmiddag 26 januari staat de voorstelling The Legends We've Lost – A Tribute to 2016 op het programma. In deze voorstelling in onze Grote Zaal brengt zangeres Marlayne Sahupala, samen met onder anderen Shirma Rouse en Buddy Vedder, een ode aan 2016. Waarom 2016? Het is het jaar waarin grootheden uit de wereld van de popmuziek zijn overleden; Prince, David Bowie, George Michael, Maurice White (Earth Wind & Fire), Glen Frey (Eagles), Toots Thielemans en Leonard Cohen. Een illuster rijtje iconische artiesten met een geweldig repertoire. Let's Dance, September, Careless Whisper, Kiss, Hotel California, Hallelujah, het is slechts een kleine greep uit de reeks grote hits die deze middag voorbij zullen komen. The Legends We've Lost - A Tribute To 2016 is een heerlijke zondagmiddag uit! Een prachtig muziekfeest waarin oude en gouden tijden herleven en niet meezingen simpelweg geen optie is.

Met deze muzikale middag sluiten Theater de Speeldoos het vijfde Nationaal Theaterweekend af.

Ga voor meer informatie over het programma en kaarten naar speeldoosbaarn.nl/theaterweekend. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag, donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en een half uur voor aanvang van de voorstelling. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie