Afbeelding
Foto door cottonbro via Pexels

Zo geniet je langer van mooi laminaat

Partnercontent

Laminaat behoort tot één van de populairste vloersoorten van dit moment. Steeds meer mensen verwelkomen de warme uitstraling van laminaat in hun woning. Het leggen van laminaat kost even tijd, maar als het eenmaal ligt, heb je hier dan ook járen plezier van. Althans, dat is de bedoeling. Maar dat betekent natuurlijk wel dat je de vloer op de juiste manier moet onderhouden. Zonder het juiste onderhoud is lang genieten van mooi laminaat uiteraard onmogelijk. Groot voordeel van laminaat is wel dat deze relatief makkelijk te onderhouden is. Met de volgende tips zorg jij voor het allerbeste onderhoud en geniet je langer van mooi en kwalitatief laminaat.

Laminaat reinigen

Het schoonmaken van laminaat is relatief eenvoudig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een echt houten vloer vraagt dit nauwelijks extra instructies. Over het algemeen wordt aanbevolen om dagelijks even een zachte bezem door het huis te halen of te stofzuigen. Op die manier wordt vuil en zand uit de woning verwijderd. Als dit te lang blijft liggen, kunnen deze resten namelijk gaan schuren over de vloer. Op die manier ontstaan er sneller krassen en butsen en ziet de vloer er na verloop van tijd simpelweg veel minder mooi uit.

De vloer dweilen is bij secuur gebruik niet al te vaak nodig. Doe dit niet vaker dan eens in de één a twee weken. Let er hierbij wel op dat je geen conventionele schoonmaakmiddelen gebruikt. Allesreiniger of groene zeep kunnen de voer namelijk snel een dof uiterlijk geven. Het is beter om een speciale laminaatreiniger te gebruiken. Zo weet je zeker dat de kwaliteit van de vloer behouden wordt. Bovendien heb je maar heel weinig van laminaatreiniger nodig om de vloer schoon te maken. Hierdoor doe je enorm lang met een klein flesje. Ook voor het geld hoef je dit dus niet te laten.

Ga je de vloer dweilen? Wring de dweil dan wel altijd extra goed uit. Laminaat kan doorgaans niet al te goed tegen water. Blijft het water te lang staan of trekt dit tussen de plinten? Dan kan dit resulteren in het kromtrekken van de vloer.

Maak gebruik van vilten stoeldoppen

Heb je er wel eens over nagedacht hoe vaak je een stoel verschuift op de vloer? Waarschijnlijk vaker dan je denkt. Als je gegeten hebt, je bureaustoel verschuift om te gaan werken of even snel iets te pakken en ga zo maar door. Elke keer als de stoel over de vloer schuift, kan dit krassen en andere beschadigingen aan de vloer veroorzaken. Enorm zonde! Daarom is het belangrijk om onder iedere stoel in huis een vilten stoeldop te plaatsen. Deze kosten vrij weinig en ze kunnen je op de lange termijn enorm veel geld besparen. Je vloer blijft namelijk zichtbaar langer mooi.

Let op met het drinken van de huisdieren

Heb je huisdieren? Dan is de kans groot dat er ook een waterbak in de woonkamer of keuken staat. Helaas betekent het drinken van je dier ook dat er regelmatig wat gemorst wordt. Gezien laminaat doorgaans niet erg bestand is tegen vocht, kan dit resulteren in extreme beschadigingen. Hierdoor gaat laminaat veel minder lang mee. Kies er daarom voor om drinkbakken op een andere plek te plaatsen of om een waterbestendige placemat onder de waterbak te zetten. Op die manier loopt de vloer minder risico. 

advertentie
advertentie