Afbeelding
Photo by Tomaz Barcellos from Pexels

Zo verbeter je de productiviteit op kantoor

10 februari 2021 om 11:21 Partnercontent

De aankleding van een kantoorruimte of een bedrijfspand is allesbepalend. Het is je visitekaartje. Maar met goede kantooraankleding zorg je ook voor meer productiviteit. Je kunt bijvoorbeeld een pooltafel en poolkeuen aanschaffen, daarmee zorg je voor meer dynamiek en sfeer. Tegelijkertijd draag je als werkgever bij aan de vitaliteit van de werknemer. Er zijn ook andere mogelijkheden om de sfeer en productiviteit te verhogen. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Bewegen op kantoor 

We weten het allemaal: een hele werkdag achter je bureau zitten is niet goed voor je gezondheid. Heb je ruimte voor een pooltafel of een biljarttafel op kantoor en is dit ook en wens van het personeel? Dan is het inrichten van een biljartruimte op kantoor een goed idee. Daarvoor heb je in ieder geval nodig: een pooltafel, poolkeuen, poolballen en een triangle. Daarnaast kun je bij een online biljartwinkel nog veel meer biljartbenodigdheden aanschaffen om een toernooi te organiseren. Natuurlijk kun je ook voor meer beweging zorgen met bureaufietsen, zit-sta-bureaus, wandelen in de pauze of een potje darten

Variatie in werkplekken 

Een kantoor kun je zo inrichten dat iedere werknemer tevreden is. De vaste werkplekken zullen niet ontbreken, maar ook flexplekken maken tegenwoordig vaak deel uit van de kantoorindeling. Daarnaast zijn er stilteruimtes. Op kantoor vind je vaak meerdere ruimtes om (rustig) te kunnen werken, maar ook om te kunnen vergaderen en te pauzeren. Ieder ruimte heeft zo zijn eigen functie en inrichting. De inrichting is medebepalend voor de productiviteit. Door te zorgen voor een relaxte en ongedwongen sfeer, kun je hier ook beter ontspannen, waardoor je ergens anders weer productiever bent.

Loop een ommetje 

Wandelen werkt ook erg goed om de productiviteit te verbeteren. Na een wandeling ben je als het goed is scherper en heb je een frisse blik. Vaak ben je ook creatiever of heb je ineens een oplossing voor een bepaalde situatie. Wandelen heeft meerdere voordelen. Het is goed voor je gezondheid, want je verbrand calorieën, je krijgt vitamine D binnen en het stimuleert je bloedsomloop.

Teambuilding is belangrijk 

Een goed team werkt beter samen. Teambuilding zorgt ervoor dat collega’s elkaar goed leren kennen. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer en plezier op de werkplek. Er ontstaan goede ideeën en ook verbetert teambuilding de communicatie. Kortom, teambuilding is belangrijk voor de band tussen collega’s, maar ook tussen personeel en werkgever.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie