Afbeelding
Foto door form PxHere

De perfecte catering vinden voor de bruiloft: dat doe je zo

20 oktober 2021 om 12:51 Partnercontent

Als je binnenkort gaat trouwen, ben je waarschijnlijk samen met je partner nu al volop bezig met de voorbereidingen voor deze speciale dag. Een van de belangrijkste onderdelen van de bruiloft is de catering. Het is daarom belangrijk dat je dit samen met je partner op de juiste manier regelt. Maar hoe vind je de perfecte catering voor de bruiloft? Wij helpen je op weg en zetten wat goede tips voor je op een rij. 

Het aantal gasten bepalen

Als je een cateringbedrijf wilt inhuren voor de bruiloft, is het belangrijk dat je precies weet hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn. Oftewel: de gastenlijst moet definitief zijn. Zodra je de gastenlijst compleet hebt, kun je niet alleen op zoek gaan naar een cateringbedrijf. Ook kun je op zoek gaan naar trouwlocaties in Baarn of ergens anders. Een cateringbedrijf werkt vaak met een minimum of maximum gasten. Zodra jij dus de gastenlijst weet, wordt het zoeken naar de perfecte catering een stuk makkelijker. Dit is dan ook een verstandig eerste stap om te volgen.

Beoordelingen van anderen

Heb je een bepaalde cateraar voor ogen? Dan is het verstandig om te kijken of deze cateraar beoordelingen heeft. Op basis van beoordelingen kun jij namelijk inschatten of het cateringbedrijf iets voor jou en je partner zou kunnen zijn of niet. Door de informatie en adviezen van andere bruidsparen, wordt het makkelijker om cateringbedrijven met elkaar te vergelijken. 

Wat is inbegrepen?

Bij de zoektocht naar een cateringbedrijf voor de bruiloft, is het aan te raden om te kijken naar wat allemaal is inbegrepen. Als je dus een cateringbedrijf voor ogen hebt, is het eerst verstandig om erachter te komen wat deze allemaal aanbiedt. Je wilt tenslotte wel weten waar je allemaal voor gaat betalen. Zijn de taart, buffetten, obers en decoratie bijvoorbeeld inbegrepen, of is het nodig om nog dingen apart in te huren? Het is belangrijk om dit te weten, zodat je precies weet waar je voor betaalt. Op basis van wat een cateringbedrijf aanbiedt, kan het makkelijker worden om een definitieve keuze te maken.

Proeven, proeven, proeven

Heb je een lijstje gemaakt met een aantal cateraars? Dan is het tijd voor het belangrijkste: proeven. Je wilt tenslotte wel weten wat er op de grote dag allemaal geserveerd gaat worden en hoe dit smaakt. Een proeverij is een goede manier om de werkwijze en menu’s van een bepaalde cateraar te proberen. Let ook op het feit of deze cateraar rekening kan houden met bijvoorbeeld diëten en allergieën. Misschien vinden jij en je partner een proefsessie bij een bepaalde cateraar helemaal niets of zijn jullie juist enorm enthousiast. Ga bij verschillende cateraars langs voor zo’n proefsessie, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt.

Hiermee kom je al een heel eind als je op zoek bent naar de perfecte catering voor jullie bruiloft. Doe er alles aan om deze te vinden, je wilt tenslotte wel dat jullie zelf en de gasten hier enthousiast over zijn tijdens de grote dag. Om deze speciale dag tot een succes te maken, is een perfecte trouwlocatie natuurlijk ook van groot belang. Als je hiernaar op zoek bent, is het een aanrader om eens te kijken op www.weddingspaces.com. Een trouwdatum, gastenlijst, trouwlocatie en cateringbedrijf gevonden? Dan heb je er al een aantal belangrijke zaken op zitten. Op naar de andere onderdelen van de bruiloftsplanning!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie