Afbeelding
Foto door Ilse Orsel op Unsplash

Een dagje naar Baarn in de zomer

7 juli 2022 om 10:39 Partnercontent

Ben je al weleens in Baarn geweest? Deze plaats en gemeente ligt in de provincie Utrecht. Gelegen aan de rivier de Eem wordt Baarn nog het meest geassocieerd met paleis Soestdijk, de plek waar koningin Juliana jarenlang woonde. Maar Baarn biedt veel meer dan alleen deze koninklijke voormalige residentie. Omdat het zo centraal gelegen is in Nederland is het makkelijk bereikbaar en uitermate geschikt voor een dagtripje. Langer blijven kan natuurlijk ook want Baarn heeft genoeg overnachtingsmogelijkheden.

Tips voor een uitstapje

Ook al is paleis Soestdijk niet meer vrij toegankelijk, van buiten het hek heb je er een goed uitzicht op. Jeugdsentiment komt weer boven drijven wanneer je het bordes ziet waar in het verleden vele defilés ter gelegenheid van Koninginnedag werden gehouden. Recht tegenover Soestdijk ligt de Naald van Waterloo. Deze gedenkzuil én het paleis werden geschonken aan kroonprins Willem van Oranje voor zijn dappere strijd in 1815. Tussen Soestdijk en de Naald zit een bos ingeklemd waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Vooral tijdens de warme zomermaanden zorgt deze schaduwrijke plek voor verkoeling. 

Met kinderen op stap in Baarn

Breng je met kinderen een bezoekje aan Baarn? Ook dan zijn er dingen om te ondernemen. Een echte aanrader is de Pekingtuin. Dit park dankt zijn naam aan een landhuis dat er vroeger stond. Deze was in geheel in Chinese stijl gebouwd. In de Pekingtuin staat een groet volière waar diverse vogels te bewonderen zijn. Verder heeft het park een speeltuin waar de kinderen zich vermaken terwijl je heerlijk relaxt op het gras. In de zomermaanden staat er een heuse poffertjeskraam. In Baarn bevindt zich het hertenkamp Maarschalksbos. Deze is ook voorzien van een speeltuintje en wordt bewoond door damherten, (dwerg)geiten, schapen en watervogels. Lekker afkoelen? Ga dan naar bosbad de Vuursche. Deze bevindt zich midden in de Baarnse bossen en heeft diverse baden. Ook een balletje slaan op de naastgelegen midgetgolfbaan behoort tot de mogelijkheden.

Wandelen op het landgoed

Maak kennis met de bewoners en hun gewoontes in de 18e eeuw via een GPS-wandelroute op het landgoed rond kasteel Groeneveld in Baarn. Deze leuke zoektocht geeft je veel achtergrondinformatie en bevat spannende opdrachten. Geschikt voor jong en oud waarmee het ideaal is voor een familiedag, schoolreisje of teambuilding-uitje. Om tijdens deze stevige wandeling de ogen te beschermen tegen de felle zon laat je voor het hele gezelschap zonnebrillen bedrukken. Nemen jullie eten en drinken mee voor onderweg? Laat dan boodschappentassen bedrukken. Behalve deze wandeltocht kun je ook een speurtocht volgen waarbij je digitaal verstopte dieren opspoort, de historie van het park ontdekt of kabouters zoekt in het kabouterbos. Ook in kasteel Groeneveld zelf is een speurtocht uitgezet. Zo ontdek je alles over de leefwijze van de vroegere bewoners van het kasteel. Na afloop is het goed vertoeven op het terras van het grand café. Deze is gevestigd in het voormalige koetshuis van kasteel Groeneveld.

Dit artikel wordt aangeboden door Bedrukken.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie