Afbeelding
Pixabay

Herenboeren ook in Baarn

14 juli 2021 om 15:00 Zakelijk

Na een zoektocht van bijna vier jaar hebben de Herenboeren nu een plek om te beginnen. Het gaat om 16 hectare landbouwgrond tussen de Jachthuislaan en de Biltseweg in Soest en langs de Praamgracht in Baarn. Op de laatste plek zal onder meer de bestaande boomgaard worden uitgebreid. Boerderij de Willemshoeve aan de Jachthuislaan wordt de thuishaven. 

BAARN Herenboeren Soest gaat niet alleen boeren in Soestdijk, ook langs de Praamgracht in Baarn. De coöperatie houdt twee online informatieavonden in juli. 

Een investeerder heeft de gronden en de boerderij voor de marktprijs gekocht van het Koninklijk Huis. Gijs van Zijtveld blijft als ‘waard van de Herenboeren’ op de Willemshoeve wonen. Hij is de vijfde generatie boer op deze plek en pachtte altijd de grond en de boerderij van het Koninklijk Huis, dat dus tot verkoop besloot. 

VIJFHONDERD MONDEN VOEDEN De Herenboeren zijn nu met kandidaten in gesprek over de functie van boer voor de coöperatie. Gedacht wordt aan twee parttimers die anderhalf fte gaan vervullen. Zij moeten ervoor zorgen dat medio 2022 vijfhonderd monden gevoed kunnen worden. 

De coöperatie gaat duurzame landbouw en veeteelt (koeien, kippen en varkens) bedrijven en telt inmiddels bijna tweehonderd leden. Er is nog plek voor circa vijftig gezinnen. Nu Baarn ook het werkterrein wordt, sporen de Soester Herenboeren nadrukkelijker Baarnaars aan om zich bij hen aan te sluiten. 

Op 15 en 21 juli houdt Herenboeren Soest online informatieavonden. Die zijn toegankelijk via een link op de website willemshoeve.herenboeren.nl.

Door Hans Veltmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie