Afbeelding
Foto: Unsplash

Dit zijn de trends voor 2022

Partnercontent

De trends van 2022 zijn vooral een reis terug in de tijd. Heb jij de jaren ‘90 actief meegemaakt? Dan gaat dit jaar een feestje van herkenning voor je zijn. 

Vrolijke pyjama’s

Heb jij nog een saaie, grijze pyjama in je kast liggen? Weg ermee! We hebben de afgelopen twee jaar vooral in comfortabele kleding gelopen en die trend zetten we gewoon voort. Vrolijke pyjama’s zijn het dit jaar dan ook helemaal. Ga jij voor aapjes, koeien of schattige bijtjes?

De navelpiercing

Yes! De navelpiercing maakt dit jaar een comeback. We zien dit jaar dus veel trends uit de jaren ‘90 en 00’s en ook de navelpiercing is weer helemaal terug. Misschien heb je al een piercing of wil je nu een navelpiercing kopen, maar met een blote buik én een sieraad ben je dit jaar helemaal bij de tijd.

Heupbroeken

De noughties belden zojuist: heupbroeken zijn weer helemaal terug. Deze trend heeft haters en lovers, de een vindt het niks om lovehandles over zijn broek te hebben, terwijl een ander ze nooit heeft weggedaan. Maar als je je een beetje avontuurlijk voelt is dit jouw way to go. We zagen het al bij Isabel Marant, Versace en Tom Ford: dus ga je gang!

Meditatie

We zijn allemaal anders en leiden ons leven op onze eigen manier. Maar toch zijn er een aantal dingen waar we allemaal mee te maken krijgen, zoals een vermoeiende dag op het werk. Miljoenen mensen kampen op dit moment met burn-out klachten en zoeken een moment van rust. Daardoor zien we ook dat steeds meer mensen mediteren. Het is namelijk bewezen dat meditatie je rustig en blij maakt. In een tijd met een pandemie en een oorlog kan mediteren je net datgene geven wat je nodig hebt.

Je gezondheid holistisch benaderen

We zien steeds meer mensen die zich richten op een holistische benadering van hun gezondheid, zoals lichaamsbeweging, gereguleerde voeding en mindfullness. Strenge diëten en gewichtsprogramma’s zijn verleden tijd. 

In 2022 beïnvloeden onze levensstijlpatronen het lichaam op mentaal, fysiek, sociaal, economisch, emotioneel en spiritueel niveau. We zijn bezig met verschillende technieken en oefeningen om onze mentale en fysieke gezondheid op een hoger niveau te brengen.

Ruimtebesparende meubels

Ken je die scène uit de comedy Step Brothers uit 2008, waarin de kinderen van 

Will Ferrell en John C Reilly de slaapkamer van hun ouders binnenstormen met een ademloos voorstel: ze willen graag een stapelbed.

Meer dan tien jaar later lijkt het erop dat hoteliers de argumenten van de kinderen dat het ‘verstandig zou zijn voor de winstmarges’ en ‘de leukste nacht ooit voor de gasten is’ hebben gehoord.

De Vogue signaleert namelijk een trend in chique hotels die privé stapelbedden aanbieden. En dan hebben we het niet over de krappe bedden in hostels, maar luxe ruimtes om te delen met vrienden. 

We zien meer stapelbedden in hotels, maar ook in huis komen ze echt terug. We willen meer ruimte om ons heen en ruimtebesparende meubels verschijnen dit jaar op de meubelboulevard. En wees nou eens eerlijk: wat is er als kind nou leuker dan slapen in een stapelbed? 

Een thuisbar

Met tijd thuis doorbrengen is echt helemaal niets mis. Het laatste jaar hebben we onze huizen multifunctioneel gebruikt, van kantoor tot klaslokaal tot fine dining restaurant tot entertainment zone: het kon allemaal. 

Waar we in 2022 meer van gaan zien? Thuisbarren. Volgens interieur designers willen veel mensen een mooie bar in hun huis. Een souvenirtje van de pandemie, maar wat ons betreft helemaal geen vervelende!

Het minirokje

Hier gaan vooral de mannen erg blij van worden: het minirokje is terug van weggeweest. We zagen het op de catwalk bij Miu Miu en bij Michael Kors en het lijkt erop dat het deze zomer een veel gedragen item gaat worden. Zie jij deze trend weer zitten?

advertentie