Afbeelding
Photo by Stanislaw Zarychta on Unsplash

Cryptomunten: wat betekenen toch al die termen?

1 november 2021 om 14:16 Partnercontent

Je bent fan van de bitcoin en de techniek erachter, óf je vindt het een volslagen onzinnige hype en energieverspilling. Als het om cryptomunten gaat, lijken er maar twee smaken te bestaan. Ben jij wel in cryptocurrency geïnteresseerd? Dan zijn er een paar belangrijke begrippen die je moet kennen. Om dit allemaal uit te zoeken kost veel tijd, en jij kan je tijd vast beter besteden! In dit artikel kom je erachter wat de belangrijkste termen zijn. Ben je benieuwd? Lees dan verder!

Crypto 

Om te beginnen is het handig dat je weet wat het woord crypto betekent. Het woord ‘crypto’ betekend ‘geheim’ of ‘verbergen’. Het omvat een techniek die gebruikt wordt om een bericht te versleutelen, zodat alleen de zender en ontvanger deze kunnen lezen. Cryptografie zorgt er dus voor dat onbevoegden geen toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Decentralisatie 

Je hebt wellicht wel eens gehoord dat Bitcoin gedecentraliseerd is. Maar wat houdt dat in? Een gedecentraliseerde structuur is niet afhankelijk van een derde partij om te functioneren.  Je kunt decentralisatie dus eigenlijk zien als een onafhankelijk netwerk waarin niemand de baas is. Alle machines zorgen er samen voordat een transactie wordt goedgekeurd. Als er dus 1 machine gehackt wordt of uitvalt, kan de transactie zonder enkele (veiligheids)problemen doorgaan. Dit is ook een van de redenen dat Bitcoin nog nooit gehackt is.

Bitcoins 

Bitcoin is de allereerste gedecentraliseerde digitale munt die ooit gemaakt is, en is gebaseerd op cryptografiedecentralisatie en blockchain-technologie. De munt is gecreëerd door Satoshi Nakamoto. Maar wie deze persoon is weet niemand, Satoshi is altijd anoniem gebleven. Het bijzondere aan Bitcoin is dat er vooraf bepaald werd hoeveel coins er beschikbaar zullen zijn. Dit aantal kan in een later stadium nooit meer worden aangepast. Ondanks dat het digitaal is, is het dus onmogelijk om ooit nog extra munten aan te maken. Er zijn in totaal 21.000.000 Bitcoins gecreëerd, en daar moeten we het mee doen.

Cryptocurrency 

Een ‘cryptocurrency’ is een digitale valuta die vaak gebruikt wordt als alternatief voor gebruikelijke valuta. Na de oprichting van Bitcoin zijn er een hoop nieuwe coins ontstaan, deze coins noemen we altcoins (Alternative Bitcoins). Deze munten keken destijds naar Bitcoin met de intentie het te verbeteren.

Investeer in cryptocurrency 

Ben je na het lezen van dit artikel een stuk wijzer geworden over cryptocurrency en wil je hier in investeren? Bekijk dan de website van anycoindirect.eu en leer meer over bitcoins kopen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie