Afbeelding
Shutterstock

Tips voor de beste fietstochten deze zomer

16 juli 2021 om 12:04 Partnercontent

Het was even wachten, maar de zomer is aangebroken! Met deze zomer begint ook een nieuw fietsseizoen. Ook dit jaar kun je weer genieten van heerlijke fietstochten door het hele land. In deze tekst lees je een paar handige tips om jouw fietstocht een groot succes te laten worden.

1. Kies een goede fiets

Uiteraard kan je op vrijwel elke fiets een tochtje maken, maar met de ene fiets is het net wat plezanter dan de ander. Is jouw fiets eigenlijk net wat te krakkemikkig om een grote tocht mee af te leggen? Overweeg dan een investering in een nieuwe, betere fiets. Lange afstanden afleggen wordt een plezier, in plaats van een karwei. Een nieuwe fiets is vaak niet al te goedkoop, daarom is het huren van een mooie fiets geen slechte keuze. Zo kan je in jouw eigen buurt een fiets huren om vervolgens met de auto af te reizen naar het begin van jouw fietstocht. Een fietsendrager is dan handig om te hebben. Zo kan je ook zonder zelf te fietsen je fietsen mobiel houden. De Pro User Diamant is een fietsendrager die om zijn kwaliteit bekend staat. We raden wel aan om deze bij een bekende retailer zoals Heuts te bestellen.

2. Let op je bagage

Je wilt waarschijnlijk een assortiment aan spullen en drinken meenemen voor tijdens je reis. Het is echter geen aanrader om een grote rugzak mee te nemen tijdens je tocht. Een zwarte rugzak maakt je een stuk minder mobiel en de zweetvlekken die het oplevert zijn vaak ook niet fraai.

Een fietstas op je fiets plaatsen kan een goede keuze zijn. Zo kun je veel spullen kwijt terwijl het je motoriek niet al te veel belemmert. Als je een hond meeneemt als compagnon is een aanhangwagen noodzakelijk. Een elektrische fiets is dan wel een aanrader, omdat veel gewicht meetrekken niet heel rustgevend is.

3. Zorg voor bescherming voor je fiets en jezelf

Tijdens jouw heerlijke fietstocht is het natuurlijk niet wenselijk dat je fiets wordt gestolen. Wanneer je je fiets onbemand laat, zet hem dan op slot met een goed slot. Hou ook een oogje op je bagage, aangezien dit ook een doelwit kan zijn voor eventuele dieven.

Je fiets beschermen is belangrijk, maar op jezelf letten is prioriteit nummer één. In de zomer fietsen brengt natuurlijk de verrukkelijke zonneschijn en warmte met zich mee, maar pas wel goed op jezelf. Draag zonnebrand op zowel je hoofd als op je lichaam en smeer jezelf om de paar uur opnieuw in. Genoeg drinken is ook iets om niet te vergeten. Als extra tip: neem een kleine medische toolkit mee. Zo kan je kleine schaafwonden of andere grotere wonden vaak zelf behandelen. Wel zo fijn!

4. Lange rit? Boek een slaapplaats.

Ben je van plan een fietstocht te maken die over meerdere dagen spant? Regel je slaapplekken dan ruim van te voren. Wil je kamperen? Zoek dan ruim van tevoren waar je je tent wilt neerzetten. Trekt het wilde aspect van kamperen je niet zo? Zoek dan naar toepasselijke Bed & Breakfasts of hotels. Bij een lange reis kan het handig zijn om de auto mee te nemen. Zo kan je eerst afreizen naar het begin van je reis, om daarna de fietsen van je fietsendrager te halen en je tocht te beginnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie