Afbeelding
Shutterstock

Vakanties vaker uitgesteld tot herfstvakantie

12 juli 2021 om 16:00 Partnercontent

De onzekerheid over de regels die de komende zomerperiode zullen gelden, maakt dat veel Nederlanders hun vakantie uitstellen tot de herfstvakantie 2021. Zij hopen dat de recent ingezette daling zich doorzet en daarmee een hoge vierde golf voorkomen wordt. Het feit dat de cijfers weer stijgen, doet echter anders vermoeden. Door nu een vakantie te boeken voor de zomermaanden, loopt men het risico deze vakantie op het laatste moment alsnog te moeten annuleren. Daar de herfstvakantie nog iets verder weg ligt, lijkt het risico voor die vakantie minder groot te zijn. Hier komt nog bij, dat het in Nederland steeds warmer wordt zomers. Voor een zonvakantie hoef je dus niet per definitie naar het buitenland af te reizen.

Genoeg activiteiten te plannen in de zomermaanden

In de zomermaanden zijn voldoende leuke activiteiten te plannen voor het gezin. Denk bijvoorbeeld aan een aantal dagen strand. De Nederlandse kust biedt voldoende plekken, waar je kunt genieten van het mooie weer en de ruimte hebt om af te koelen in zee. Ook een bezoek aan een van de Nederlandse Waddeneilanden kan een goed idee zijn. Het is er fijn vertoeven in de zomermaanden! Wie liever voor een actieve vakantie kiest, biedt bijvoorbeeld de Veluwe of de Vinkeveense Plassen alle ruimte. Je kunt er fietsen, een boot huren en bijvoorbeeld kanoën. Na deze activiteiten heb je de mogelijkheid om af te koelen in het zoete water.

Coronabesmettingen momenteel zeer volatiel

De versoepelingen die in juni werden doorgevoerd hebben ertoe geleid, dat het aantal besmettingen fors steeg. Waar de daling definitief leek te zijn ingezet na de derde golf, is van een daling momenteel geen sprake meer. Integendeel, het is de vraag of een vierde golf nog kan worden afgewend met eventuele nieuwe maatregelen. Tegelijkertijd moet onder meer de horeca- en evenementenbranche er niet aan denken, dat er weer een lange tijd niets georganiseerd kan worden. Het najaar leek hen de kans te bieden om een deel van de verloren omzet weer goed te maken.

Seizoenseffect zal in het najaar afzwakken

Een van de nadelen aan het komende najaar is het feit, dat het seizoenseffect weer afzwakt. Dit effect leidt ertoe dat het aantal coronabesmettingen afneemt doordat men steeds meer en vaker buiten is. De kans op besmettingen buiten de deur is veel kleiner, dan wanneer men met meerdere mensen binnen zit. In het najaar gaan we sneller naar binnen en zijn de dagen korter. Het maakt dat de kans relatief groot is, dat het aantal besmettingen dan doorzet als de vierde golf begonnen is. Reden genoeg om deze potentiële golf zo snel mogelijk de kop in te drukken. Wanneer dit lukt biedt de herfstvakantie alle ruimte om weer te genieten van een vakantie buiten de deur. Houd hierbij de besmettingscijfers in het land van bestemming goed in de gaten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie