Elk huis telt in de Baarnse woonvisie de komende jaren

7 aug, 15:20 Nieuwbouw Nufotograferen.nl
De langgerekte woning in een voormalige opslagloods langs het spoor naast Eethuys Café de Generaal.
De langgerekte woning in een voormalige opslagloods langs het spoor naast Eethuys Café de Generaal.

BAARN Kantoorvilla’s worden weer bewoond; nieuwe bijzondere, duurzame huizen in aanbouw. Nadat woensdag de grote bouwprojecten in Baarn zijn belicht, nu aandacht voor de kleinere plannen. Maar, elk huis telt voor de Woonvisie waarbij er tot 2030 duizend nieuwe huizen bij moeten komen in de gemeente. Opvallend is ook dat de grote villa’s in het dorp weer ‘gewoon’ voor bewoning worden gebruikt.

Oranjeloods

Misschien wel het meest bijzondere huis van Baarn: de Oranjeloods naast De Generaal. Het was en is zestig meter lang, acht meter breed en de muren zijn enkelsteens. Inmiddels is de blokkendoos volledig geïsoleerd. Het dak, de wanden en de vloer, alles is aangepakt. Om energie te besparen, maar ook om het lawaai van de trein te verminderen. De kant aan het spoor en de parkeerplaats is een blinde muur. De kant van het Baarnse Bos is juist voorzien van zoveel mogelijk grote raamkozijnen.

In de vorige eeuw was het gebouw het entrepot van Van Amstel & Co CV. Tussen 1987 en 2000 deed het dienst als het nationaal Oranjemuseum. Nu, ruim 20 jaar later, komt er een woning in. Voor de bouw is zeven maanden uitgetrokken e..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.