Grote woningbouwprojecten voor Baarn in aantocht

5 aug, 14:30 Nieuwbouw Nufotograferen.nl
De voormalige kantoren van Universal in de buurt van het station.
De voormalige kantoren van Universal in de buurt van het station.

BAARN Honderden huizen en appartementen moeten woningnood komende jaren verminderen. Genoeg grote projecten waarover al vele, vele jaren wordt gesproken. Worden ze allemaal gerealiseerd dan is Baarn dik 700 appartementen en huizen rijker. Het leeuwenaandeel (500) komt op het conto van de Baarnsche Zoom.

Baarn Centraal

De plannen van Baarn Centraal liggen in de prullenbak, dit keer tot vreugde van de gemeenteraad. Projectontwikkelaar BPD, Bouwfonds Property Development (dezelfde die bouwt op de voormalige schoolterreinen Gaspard en Montini) kocht het plan van het pensioenfonds van Ikea. Die had bij de gemeente bedongen dat alle kantoren tegen de grond gingen en dat er een nieuwe woonwijk kwam met zo’n dertig huizen. Het zou pas het eerste deel zijn van een groter plan, waarbij ook de kantoren aan de Amalialaan plaats zouden maken voor woningen.

Inmiddels is alles anders. De kantoren aan de Amalialaan blijven gewoon en het originele plan Baarn Centraal is verkocht aan projectontwikkelaar Johan Roorda. Die meldde in april 2022 ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.