Bouw bijna veertig woningen in sociale sector van start

1 aug, 07:53 Nieuwbouw Nufotograferen.nl
Een nieuwe woonwijk aan de Troelstralaan rondom twee oude bomen.
Een nieuwe woonwijk aan de Troelstralaan rondom twee oude bomen.

BAARN Bijna veertig woningen in de sociale sector. De fundering ligt er inmiddels op het perceel aan de Troelstralaan. Het is een enorme impuls voor de sociale woningbouw in Baarn.  Als een van zijn laatste acties liet vertrekkend wethouder Erwin Jansma de gemeenteraad weten dat het beloofde aantal goedkopere huur- en koopwoningen niet wordt gehaald.

Het was de bedoeling om voor 2025 minimaal 225 huizen voor minder draagkrachtigen te realiseren. Mede door het wegvallen van het bouwplan Tolweg is het zoeken naar bouwlocaties en ontwikkelaars die bereid zijn om geen dure villa’s te bouwen. Probleem is dat de gemeente nauwelijks eigen grond heeft. Steeds moeten afspraken worden gemaakt met projectontwikkelaars. In 2016 is afgesproken om voor 2030 duizend nieuwe woningen in Baarn te bouwen, waarvan ongeveer een derde in de sociale huur- en koopsector moeten vallen.

De besluitvorming over een bouwproject neemt jaren in beslag, is er weerstand dan duurt het nog veel langer. Dat is bijvoorbeeld bij de Troelstralaan het geval, waar de buurt protesteerde. In 2019 werd overgestapt op het Meerst..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.