Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Corver (piano).
Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Corver (piano). Baarnse Muziekkring

Concerten Baarnse Muziekkring seizoen 2020-2021

19 september 2020 om 07:49 Muziek

BAARN Al sinds 1967 organiseert de Baarnse Muziekkring jaarlijks een serie concerten. Ook voor het seizoen 2020 – 2021 staan er weer mooie concerten op het programma. Deze zullen in Kasteel Groeneveld op acht zondagen worden uitgevoerd. In bijgaande tabel zijn de data en de uitvoerende musici vermeld.

Een ingrijpende beperking dit seizoen is dat de concerten moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de Covid-19-regels, zo lang deze nog gelden. Dit heeft grote consequenties, met name door de regel van het 1,5 meter afstand houden. Hierdoor is de capaciteit van de zaal namelijk beperkt tot maximaal 26 personen. Om toch zoveel mogelijk muziekliefhebbers in de gelegenheid te stellen de concerten bij te wonen is, in overleg met de musici, besloten het concert tweemaal uit te voeren: om 11.30 uur en om 13.00 uur. Helaas is dan het totale aantal bezoekers nog steeds minder dan 60% van de 'normale' capaciteit van de zaal. Nieuw is verder dat het noodzakelijk is van tevoren te reserveren en te betalen.

Covid-19 heeft ook repercussies voor het optreden van het Spaanse Trio Rodin, dat voor 4 oktober geprogrammeerd stond. Het trio zal helaas niet naar Nederland kunnen komen. Gelukkig is de Baarnse Muziekkring erin geslaagd om voor 4 oktober een vervangend ensemble te contracteren van hetzelfde hoge niveau: het duo Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Corver (piano). De belangstelling voor dit concert was groot; het is inmiddels al uitverkocht.

Verder is er een wijziging voor het concert van 29 november dat zal worden verzorgd door het Utrecht String Quartet. De reden is dat door de 1,5 m-regel de vier musici niet op het podium van de zaal in Kasteel Groeneveld passen. Dit concert zal daarom plaatsvinden in de Wintertuin aan de Heemskerklaan 25 in Baarn. Het concert vindt slechts eenmaal plaats, en wel om 11.00 uur.

Reserveren: via de reserveringslijn van de Baarnse Muziekkring: (035) 640 93 92 of via e-mail: info@baarnsemuziekkring.nl (Vermeld hierin uw naam, telefoonnummer, datum, tijdstip en aantal gewenste kaarten).

Betalen van de kaarten door het bedrag o.v.v. datum en tijdstip (11.30 of 13.00 uur) over te maken op NL29 RABO 0157 4630 28. De kaarten liggen dan voor u klaar voor aanvang van het concert. Kaarten een kwartier voor aanvang afhalen.

Voor meer info: www.baarnsemuziekkring.nl

Het programma voor seizoen 2020-2021.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie