In deze editie van de Baarnsche Courant kunt u al bijdragen lezen van de hand van Melissa Hofland.
In deze editie van de Baarnsche Courant kunt u al bijdragen lezen van de hand van Melissa Hofland. Robert Repko

Melissa Hofland versterkt redactie: ‘Ik popel om kennis te maken’

5 juli 2021 om 10:30 Mensen

BAARN De Baarnsche Courant heeft deze maand versterking gekregen van journalist Melissa Hofland. Zij zal zich, net als haar collega’s, in gaan zetten om aansprekende verhalen te schrijven die de Baarnaars aangaan.

Melissa Hofland (39) is geen onbekende voor de collega’s van de Baarnsche Courant. Al eerder werkte ze met een aantal van hen samen voor kranten van BDUmedia waar ook de Baarnsche Courant onder valt. Doordat Melissa in Soest woont en gewerkt heeft voor de Soester Courant, zal ze snel wegwijs zijn in de onderwerpen die spelen in het dorp en nauwe omgeving. ,,Ik kan vast verklappen, dat ik altijd al liever in het groene Baarn mijn boodschappen deed dan in Soest. Een goed excuus om dit nog meer te gaan doen dus”, zegt Melissa lachend.


HUMAN INTEREST Melissa leerde bijna elf jaar geleden haar man kennen in Baarn. Zij vestigden zich in Soest waar ze twee kinderen kregen, inmiddels drie en vier jaar oud. Melissa gaat dan ook parttime aan de slag voor de Baarnsche Courant. Waar de journaliste het meeste van houdt, is het schrijven van human-interest artikelen en de sfeerverhalen. Het verhaal van een duivenmelker die na 50 jaar besluit zijn duiven weg te doen. Het sfeerverslag van de befaamde Baarnse Atelierroute. Of het bemoedigende verhaal van het gezin dat door de buurt is opgevangen na een brand in huis. Melissa: ,,In de krant gaat het over de dingen die er toe doen in het leven. Waarom worden mensen geconfronteerd met enorme windmolens midden in de natuur waar men van houdt? Wordt het gemeenschapsgeld wel goed besteed? Enzovoorts. Ik vind het een prachtig vak waarin ik op mijn manier iets kan betekenen voor mijn medemens.”

Ik vind het een prachtig vak waarin ik op mijn eigen manier iets kan betekenen voor mijn medemens

BMW Hoort u zwaar geronk, en ziet u vervolgens een donkerblauwe BMW uit de 7-serie (bijna oldtimer) door het dorp rijden? Of ziet u een licht getinte vrouw (half Antilliaans, half Nederlands) op de fiets voorbij snellen? Het is één persoon. De nieuwe journalist van de Baarnsche Courant op weg naar een verhaal voor uw krant.

,,Ik popel om kennis te maken. En heeft u nieuws of tips? Schroom niet me aan te schieten als u me ziet. Of stuur me een mail”, aldus Melissa. Mail naar: m.hofland@bdu.nl of baarnschecourant@bdu.nl. Vanaf september 2021 zal de redactie ook weer inloopspreekuur gaan houden. De locatie en tijden zullen te zijner tijd in deze krant worden gecommuniceerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie