De Paaskerk probeert het paasfeest uit te leggen.
De Paaskerk probeert het paasfeest uit te leggen. Pixabay

Paaskerk houdt paasspeurtocht

28 maart 2021 om 14:26 Religie

BAARN ,,Door de Paaskerk en de Baarnsche Courant hebben we Baarn al aardig leren kennen.” Simone Hendriks woont sinds het najaar, samen met haar echtgenoot, in Baarn. Ze zet zich in voor het jeugdwerk van de Paaskerk. Zondag start de paasspeurtocht die zij mede organiseert.

,,Het gaat wel over het paasverhaal, maar niet de lijdensweg. Er zijn vier personages die je kunt volgens. Je kruipt in de huid van Claudia, Juda, Jozef of Jozua en waant je voor even in Jeruzalem”, klinkt het enthousiast. De PaasChallenge 2021 is een speurtocht waarbij je onderweg allerlei puzzels en opdrachten tegenkomt. Het is een leuke manier om meer over het paasverhaal te weten te komen. ,,Maar het is zeker geen bijbelles”, aldus Hendriks. ,,We hebben geprobeerd het paasverhaal naar het nu te trekken. Er komen vragen naar boven die wij 2000 jaar later nog steeds herkennen. Zoals: moet je mensen met macht volgen of juist niet? Ben je wel eens diep teleurgesteld in de liefde van anderen? Wat geeft je houvast als je in een flinke dip zit?”

Op de vraag wat Hendriks zelf uit een dip trekt, antwoordt ze: ,,Als ik naar buiten kijk en de blauwe lucht zie, word ik al blij. Ik geniet van kleine dingen. Ik werk vijf dagen per week thuis. Af en toe ga ik naar buiten om even hallo te kunnen zeggen tegen mensen.”

Van deelnemers wordt verwacht dat zij zich houden aan de coronamaatregelen van de overheid. Geef je op met iemand anders of je gezin. Je kunt per groepje een startmoment reserveren via https://bit.ly/3tSTTQz. Iedereen kan meedoen. Het begin- en eindpunt van de speurtocht is de Paaskerk (Oude Utrechtseweg 4a in Baarn). De PaasChallenge duurt lopend ongeveer 1,5 uur. Je kunt meedoen vanaf Palmzondag 28 maart tot en met tweede paasdag 5 april. Meenemen: smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internetabonnement, een QR Scanner app, een hamer, 10 spijkers, een vork en een pen of potlood.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie