Hans Knotters, Marijke Helwegen en Peter Tijssen bij de overhandiging in het Cantonspark.
Hans Knotters, Marijke Helwegen en Peter Tijssen bij de overhandiging in het Cantonspark. Christine Schut

Taartenactie voor abonnees Baarnsche Courant

17 maart 2021 om 16:30 Mensen

BAARN Het zal weinig Baarnaars zijn ontgaan dat de Baarnsche Courant bezig is aan haar 125e jaargang. Een jubileum dat door corona iets minder feestelijk is gevierd dan gehoopt. Het zij zo. Aan het eind van het jubileumjaar, hebben we een mooie actie voor abonnees. Een aantal abonnees mag een taart weggeven. 

Normaal gesproken zou de vraag zijn ‘Met wie wilt u een taartje eten?’. Waarmee u samen met de persoon van uw keuze een taart mag aansnijden. In coronatijd is echter veel anders. Omdat mensen niet zomaar bij elkaar op bezoek mogen, krijgt u nu beiden een taart. Dus één voor uzelf en één voor een vriend, familielid, buurman of wie dan ook in Baarn. Laat zo weten dat u aan die ander denkt en maak wellicht de afspraak om elkaar ‘na corona’ alsnog te ontmoeten.

Om mee te doen, kunt u een mail sturen sturen naar baarnschecourant@bdu.nl.. In die mail geeft u aan met wie u een taart zou willen delen en waarom. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. De origineelste aanvragen zullen we honoreren. Als u niet over e-mail beschikt, kunt u uw aanmelding ook telefonisch doorgeven via 06-19792728 (Christine Schut).

Baarnsche Courant wil, juist in coronatijd, verbinden

De BC werkt voor deze actie samen met Banketchocolaterie Hendricksen en Banketbakkerij Chocolaterie Veldhuizen. Zij hebben beide mooie taarten ontworpen.

AFTRAP Ombudsvrouw Marijke Helwegen van de Baarnsche Courant mocht van de redactie de aftrap doen van deze actie. Omdat zij zelf geen gebak eet, mocht zij een taart weggeven aan een Baarnaar naar keuze. ,,Ik heb gekozen voor Hans Knotters, de beheerder van het Cantonspark. Omdat hij dit prachtige, nostalgische, koninklijke, historische park mooi onderhoudt, vrijwilligers aanstuurt, elke plantje en ook alle dieren kent. Dat verdient zeker deze taart.” Voor een dieren- en natuurliefhebber als Marijke Helwegen is dit een logische keuze. Regelmatig loopt de mediapersoonlijkheid een rondje door het park om te genieten van de flora en fauna. Met Hans Knotters heeft ze een bijzondere klik vanwege hun gezamenlijk liefde voor vogels.

HANS KNOTTERS Marijke wist Hans Knotters duidelijk te verrassen. Knotters was op het moment dat de ombudsvrouw in het Cantonspark arriveerde bezig de ingezaaide stukken gras, waar toch weer mensen doorheen waren gelopen, opnieuw netjes aan te harken. Hij kon daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Dat is in de vorm van de attentie van Marijke gelukt. De tuinbaas was duidelijk blij verrast met de taart. ,,Ik ben helemaal vereerd, bijna perplex”, aldus de Barinees. ,,Ik vind het geweldig dat je dit doet”, klonk het dankbaar. Knotters liet later weten dat de taart uitstekend had gesmaakt.

JUBILEUMJAAR De ‘taartenactie’ is één van de activiteiten die in coronatijd wel kunnen doorgaan. De medewerkers van de Baarnsche Courant hadden voorafgaand aan het jubileumjaar allerlei activiteiten bedacht om het 125-jarig bestaan luister bij te zetten. Zoals een discussieavond over het belang van lokale journalistiek en een afsluitend feest in Theater de Speeldoos. Helaas konden door de coronapandemie deze plannen de prullenbak in. Wel zal op 31 maart in deze krant een jubileumkrant verschijnen met daarin interviews met allerlei verbindende Baarnaars. De Historische Kring Baerne heeft een jubileumexpositie ingericht, maar die kunt u momenteel helaas niet bezoeken vanwege corona. Wel heeft RTV Baarn een beeldverslag gemaakt dat is terug te kijken op de Facebookpagina van de BC en www.rtvbaarn.nl.

Van de overhandiging van de taart aan Hans Knotters is ook een filmpje gemaakt dat u kunt bekijken op deze website. Om uzelf en iemand anders aan te melden voor een taart, mailt u naar baarnschecourant@bdu.nl

Door Christine Schut

Hans Knotters is duidelijk blij met zijn taart.
Marijke Helwegen maakt regelmatig een wandelingetje door het Cantonspark.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie