Musicalster Pia Douwes (r) bood spontaan haar hulp aan.
Musicalster Pia Douwes (r) bood spontaan haar hulp aan. Christine Schut
VIDEO

Baarnsche Courant steunt ondernemers

Winkels

BAARN Marijke Helwegen draagt de Baarnsche Courant een warm hart toe. Maar ook de lokale ondernemers kunnen op haar steun rekenen. Afgelopen vrijdag is gebleken dat ook musicalster Pia Douwes haar inkopen vooral lokaal doet.

Als je met een camera en een mediapersoonlijkheid de Laanstraat intrekt, kunnen er onverwachte dingen gebeuren. Afgelopen vrijdag was een mooi samenwerkingsproject tussen cameraman Louk van Dijk van RTV Baarn, de Baarnsche Courant én haar ombudsvrouw Marijke Helwegen. Musicalster Pia Douwes kwam spontaan langs omdat ze pakketjes moest ophalen. Toen we haar uitlegden wat we aan het opnemen waren, bood ze spontaan haar hulp aan. Ook zij wilde wel vertellen dat het belangrijk is je boodschappen in Baarn te doen.

Naast Marijke Helwegen biedt ook Pia Douwes hulp aan

In totaal werden drie filmpjes opgenomen. Eén filmpje waarin Marijke Helwegen ondernemer Robert Batenburg van Bruna vraagt hoe het is te ondernemen in coronatijd als je winkel dicht moet blijven en sinds afgelopen week alleen open mag zijn om bestellingen af te halen. ,,Het is watertrappelen, zeker niet gemakkelijk. We hebben onze winkel open voor de PostNL service. In de winkel hebben we een aparte afhaalbalie gehaald, zodat afhalers van PostNL en Bruna gescheiden blijven”, legt Batenburg uit. Marijke Helwegen is een vaste klant omdat ze vaak in de bladen staat en dat graag wil controleren. Batenburg geeft aan mee te leven met horecacollega’s die helemaal niets mogen. Zelf vindt hij het ook lastig dat hij niet mag werken zoals hij zou willen. Hij is blij met de steun van zijn team. Batenburg kijkt uit naar een coronavrije wereld waarin iedereen weer kan gaan en staan waar hij of zij wil.

PIA DOUWES ,,Het is erg stil in de Laanstraat, mensen bestellen online. Maar het zou fijn zijn als ze dat hier bij lokale winkeliers zouden doen om de winkeliers te steunen. Zodat deze winkelstraat gezellig blijft als de coronacrisis voorbij is”, aldus Pia Douwes. Marijke Helwegen is het volledig met haar eens. ,,Het is ook een trouw die je hebt aan je eigen dorp, dat je de lokale winkeliers ondersteunt. Je kunt gemakkelijk afhalen en op de websites en in de etalages kijken”, vindt de musicalster die zelf met een stapel lokaal bestelde en net afgehaalde pakketjes in haar armen loopt.

CENTRUM BAARN Marijke Helwegen is intussen in de weer met papieren edities van de Baarnsche Courant. Ze legt uit wat de tweewekelijkse pagina van de winkeliers van Centrum Baarn inhoudt. Hierop treft u onder andere een puzzel aan waarmee u mooie prijzen kunt winnen. En passant roept ze de kijkers op een abonnement op de Baarnsche Courant te nemen. Voor wie dat doet, heeft Marijke nog een verrassing. Wat dat is, ziet u in het filmpje.

ONDERNEMERS Daarnaast heeft de BC nog drie pagina’s die speciaal voor ondernemers in coronatijd zijn. Koop Lokaal, Horeca Lokaal en de pagina waarop namen en adressen van lokale ondernemers staan vermeld: ‘Steun uw lokale ondernemers’. Ondernemers die iets willen plaatsen in de krant of online, kunnen contact opnemen met Barbara Illing via b.illing@bdu.nl of 06-24760405.

Voor het inschakelen van Marijke als ombudsvrouw kunt u contact opnemen met Christine Schut via c.schut@bdu.nl of 06 19792728.

Door Christine Schut


Afbeelding
Vol vuur prijst Marijke Helwegen een pagina aan uit de BC.
Samenwerkender wordt het niet. Ronald Batenburg, Marijke Helwegen en Louk van Dijk (vlnr).
Afbeelding
advertentie