Winnaars editie 2023.
Winnaars editie 2023. Mirjam de Jong

Jubileum voor de Special Media Awards

20 juni 2023 om 10:29 Maatschappelijk

BAARN Voor de vijfde keer organiseert de Baarnse zorgorganisatie Amerpoort de Special Media Awards in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid. De prijzen worden op woensdag 8 november 2023 bij Beeld & Geluid in Hilversum uitgereikt. Deze uitreiking is voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken en daar veel plezier en profijt van hebben. Samen met Netwerk Mediawijsheid, de VGN en vele andere partners, wil Amerpoort met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen.

Vorig jaar sleepte de Baarnse Sven van Scheijndel nog de Special Award in de wacht met zijn videoblogs  (https://www.baarnschecourant.nl/lokaal/achtergrond/875299/supertrotse-sven-wint-special-award). Bedenker en projectcoördinator Sonja Heijkamp: ,,De Special Media Awards geeft mediamakers de kans om hun talenten te laten zien aan een groter publiek. De afgelopen jaren zien we elke editie een toename in het aantal deelnemers en melden steeds meer nieuwe mediamakers zich aan. Ook deze jubileumeditie worden deelnemers in het zonnetje gezet die actief meedoen in de digitale samenleving. Deelnemers laten graag zien wat ze kunnen, waar ze plezier aan beleven en hoe mediawijs en digitaal vaardig ze zijn. En vooral ook hoe ze genieten van de positieve en leuke kanten van media. Dát is waar de Special Media Awards voor staat. De Special Media Awards draagt bij aan een mediawijze en inclusieve samenleving waar media niet meer weg te denken zijn.”

Aanmelden en uitreiking

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de website www.special-media-awards.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie