Vlogger Sven met selfiestick en oorkonde van de vorige editie van de Special Media Awards
Vlogger Sven met selfiestick en oorkonde van de vorige editie van de Special Media Awards Celia de Vree

Vlogger Sven hoopt op award, winnen met een filmpje over oma

10 november 2022 om 08:07 Achtergrond

BAARN Hij woont bij Amerpoort en filmt daar zijn dagelijkse leven. Sven van Scheijndels grote passie is ‘vloggen’; een videodagboek maken. Hij stuurde een filmpje in en is genomineerd voor een Special Media Award, op donderdag 10 november uitgereikt door niemand minder dan Irene Moors. 

Als de verslaggever bij Sven (24) binnenstapt staat de videocamera al klaar. Natúúrlijk moet het interview met de Baarnsche Courant worden gefilmd en tot een vlog worden gemonteerd. Want dat is wat Sven het liefste doet. Dagelijkse dingen als naar de film gaan, een wandeling bij Kasteel Groeneveld maken, op de fiets naar de kermis in Laren -Sven filmt het, vertelt wat hij allemaal ziet en doet en maakt er thuis op zijn computer een filmpje van met een gezellig muziekje er bij. 

Voor de Special Media Awards heeft Sven een filmpje ingezonden dat ‘Met de trein naar opa en oma’ heet. Hij mist in Delft de bus, besluit te gaan lopen en filmt onderweg alles wat hij ziet. Bij oma thuis filmt hij de aardappels, worteltjes en vissticks die hij eet en dan gaat hij weer naar huis. ,,Ik ben nooit uitgekletst. Als er per ongeluk eens een scheldwoord in zit, dan knip ik dat er uit. Ik wil niet dat mijn kijkers dat horen”, vertelt de vlogger, die onder de artiestennaam ‘The Big Sven Vlogger’ is te vinden op YouTube. 

VERTROUWEN Baarnaar Kevin van den Berg presenteert donderdag met Irene Moors de Special Media Award Show. ,,Fantastisch, dit soort inzendingen”, geniet hij. ,,Gewoon lekker zichzelf, heel onbevangen en daardoor is het zo leuk om naar te kijken.” Van den Berg vertelt dat Sven al meerdere malen iets heeft ingestuurd voor de awards en telkens hoog is geëindigd. ,,Ik ben benieuwd hoe mijn dorpsgenoot het er ditmaal van afbrengt.” 

Sven heeft daar alle vertrouwen in. Bij de vorige prijzen die hij won, kreeg hij telkens advies van de jury. ,,Ik moest vaker recht in de camera kijken omdat je dan beter contact maakt met je kijkers. Daar ben ik extra op gaan letten.” Verder is Sven scherp op privacy. ,,Ik film op mijn kamer maar niet in onze eetkamer omdat mijn medebewoners niet in beeld mogen of willen. Ook vertel ik geen persoonlijke dingen over mijn ouders of broer en zus.” 

Sven woont al sinds 2014 bij Amerpoort. ,,Elke dag werk ik bij de receptie. Ik doe het papier en help met de printers. En ik breng de post naar onze locatie Vosseveld in Soest. Ik ga op de fiets, ook als het regent, en drink daar gezellig een bakje koffie. Ook daar kan ik niet filmen voor mijn vlog want die mensen kunnen niet in beeld. Maar er zijn genoeg andere dingen die ik kan gebruiken hoor.” Eén van zijn favoriete vlogs is die van de Floriade, waar Sven filmt met zijn speciale ‘selfiestick’. Ook zijn vader nam de camera ter hand en zo is er beeld van Sven die zeer tevreden van een taartje smult. 

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Op donderdag 10 november is de uitzending vanaf 18.30 uur live te volgen via YouTube. Sven is present. ,,Met mijn ouders en ik hoop natuurlijk dat ik win!”

door Celia de Vree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie