Special Media Award voor Ricardo Elzer: ‘Nummer 1 is altijd lekker gevoel’

14 nov, 10:00 Mensen John Spijkerman
Trots toont Ricardo Elzer zijn Special Media Award en het juryrapport. In het midden onderin het blauwe auto uit het filmpje.
Trots toont Ricardo Elzer zijn Special Media Award en het juryrapport. In het midden onderin het blauwe auto uit het filmpje.

BAARN In het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum werd vorige week vrijdag de rode loper uitgerold voor Ricardo Elzer. Uit handen van Irene Moors en in aanwezigheid van heel wat BN-ers, maar ook van zijn vriendin Anita en een supertrotse vader, kreeg de Baarnaar een Special Media Award. De prijs was voor zijn stop motion film ‘Are we there yet’ in de categorie ‘Beste video’.

‘Iemand met een enorm geduld en echt een winnaar’, zo karakteriseerde de jury Ricardo Elzer. In zijn categorie waren er drie genomineerden en ongeveer 131 inzendingen. ,,Nummer 1 is altijd een lekker gevoel’’, lacht hij. Met het maken van het filmpje is Ricardo ongeveer drie jaar bezig geweest. Zijn vriendin was apetrots tijdens de uitreiking, vertelt hij. ,,Ze was zenuwachtiger dan ik.’’ Sinds drie jaar woont Ricardo samen met zijn vriendin in een appartement aan de Jan Steenlaan. Het appartement maakt deel uit van een gebouw van Amerpoort voor mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking. 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.