Koorleden van Concertkoor Baarn en de Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht, olv dirigent Anthony Scheffer
Koorleden van Concertkoor Baarn en de Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht, olv dirigent Anthony Scheffer Lillian Mulder

Repetitiedag met 100 zangers van Concertkoor Baarn en Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht in aanloop naar het jubileumconcert

22 februari 2023 om 14:33 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag reisde de koorleden Concertkoor Baarn naar Utrecht om voor de eerste keer te repeteren met de Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht (KOV) met wie ze het jubileumconcert gaan geven op 22 april in de Domkerk te Utrecht en 23 april in de Nicolaaskerk in Baarn. Uitgevoerd worden Mozarts ‘Mis in c klein’ en Haydns ‘Te Deum’. Zowel Concertkoor Baarn als de KOV Utrecht vieren dit jaar een jubileum: Concertkoor 125 jaar en KOV Utrecht 170 jaar. Beide koren worden artistiek geleid door dirigent Anthony Scheffer.

De twee koren, totaal ongeveer 100 zangers, kwamen bij elkaar in de Jeruzalemkerk te Utrecht. Het was even wennen en ook improviseren qua opstelling van de dubbelkoren. Sommige koorleden waren nieuwsgierig hoe de sfeer zou zijn, hoe het zou klinken met zo’n grote groep zangers en vooral bij de achtstemmige delen van het dubbelkoor. “Wat een machtig geluid!”, zei een koorlid tijdens de eerste pauze. “Zeer leerzaam zo’n studiedag want het is gemakkelijk om afgeleid te worden door een andere stem”, vond een andere. Verdere reacties waren ook erg positief: “Het voelde alsof wij elkaar kenden”, “Ik heb ook nieuwe vrienden gemaakt”, “echt gezellig, ook met de lekkere hapjes gemaakt door leden van KOV; we hoefden eigenlijk geen lunchpakketje mee te nemen”.

Dirigent Anthony Scheffer had de dag daarvoor een herinnering gestuurd aan de zangers van Concertkoor Baarn: “morgen een lange dag en veel zingen. Denk aan de Lax Vox techniek, dat kan tussen de bedrijven door wellicht prettig zijn”. Een studiedag van 10.00 uur tot 16.00 uur; het was hard werken maar iedereen vond het wel nodig en reuze nuttig. 

“Ik ben echt trots op jullie want Mozart’s ‘Mis in c klein’ is echt lastig”, was de eerste reactie van dirigent Anthony Scheffer na afloop. “Ik vind dat het vandaag ontzettend goed gegaan is; het was de eerste keer dat wij samen kwamen. De sfeer was ook prettig en volgens mij zijn we ‘one great happy family’ geworden. We zijn halverwege; nog twee maanden te gaan en er moet nog veel gebeuren maar ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt”.

De koren repeteren in maart en april nog twee keer gezamenlijk. Bij de generale repetitie is het orkest ook aanwezig.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie