Koorrepetitie olv Anthony Scheffer. 14 november 2018, NPB-kerk, Kampstraat 8 te Baarn
Koorrepetitie olv Anthony Scheffer. 14 november 2018, NPB-kerk, Kampstraat 8 te Baarn Lillian Mulder

Anthony Scheffer, nieuwe dirigent van Concertkoor Baarn

lokaal Deel je nieuws

Woensdagavond was de eerste koorrepetitie van het Concertkoor Baarn onder leiding van de nieuwe dirigent, Anthony Scheffer (1991). Scheffer neemt de dirigeerstok over van Thijs Kramer die 45 jaar verbonden was aan het koor.

Scheffer: 'Ik hoop continuïteit bieden maar voer het liefst uit wat het koor graag wilt zingen en het publiek graag wilt horen. Komende tijd studeren we aan het Requiem van Mozart, een prachtig stuk voor het eerste concert in mei.’ Het enthousiasme was gisterenavond duidelijk te merken. Hoewel een paar koorleden gestopt zijn wegens de verandering van repetitiedag, hebben anderen zich aangemeld om mee te zingen.

Scheffer heeft goede moed: 'Het koor heeft 45 jaar Thijs Kramer gehad; een geweldige dirigent! Het zal even duren voordat ik het koor naar mijn muzikale hand heb. Ik hoop dat iedereen openstaat voor een nieuwe impuls en samen een mooie toekomst tegemoet wil gaan. Ik nodig iedereen uit om bij ons te komen zingen: welkom zangers, geniet van de muziek!

Anthony Scheffer studeerde Liberal Arts and Science en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Hij is dirigent van het kamerkoor Capella Amersfoort,  barokensemble Faelix, en is gastdirigent bij verschillende vocale en instrumentale gezelschappen in Baarn, Hilversum, Utrecht en Amsterdam.

Koorrepetities op woensdagavond in de NPB-kerk, Kampstraat 8 te Baarn, van 19.45 -22.00 uur. Nadere inlichtingen bij het secretariaat: tel. (033) 299 93 45; secretaris@concertkoorbaarn.nl.

CKB/PR-commissie

15 november 2018

advertentie