De 32 leden exposeren deels nieuw werk onder de titel Herontdekking.
De 32 leden exposeren deels nieuw werk onder de titel Herontdekking. Kunstenaarsvereniging Laren Blaricum

Verkoopexpositie in Kasteel Groeneveld in Baarn

16 juli 2021 om 07:30 Kunst

BAARN Kunstenaarsvereniging Laren Blaricum heeft tot en met 5 september een verkoopexpositie in de Eemnesserzaal van kasteel Groeneveld. De 32 leden exposeren deels nieuw werk onder de titel Herontdekking. Het thema van de tentoonstelling kwam tot stand door de vraagstelling: ‘Heeft Covid 19 invloed gehad op je werk, of op je werken..?’ Deze vraag leidde tot vele verschillende anekdotes. Deze zijn in beknopte vorm te lezen, bij het bezoeken van de expositie.

Het is nu de tweede keer dat de kunstenaars van Laren-Blaricum mogen exposeren in het kasteel. Na het succes van ‘50 tinten groen’ in 2016 kregen ze wederom de kans in 2020. De voorbereidingen waren gedaan en we stonden in de start schoenen, toen de corona uitbrak..
Bij het sluiten van de musea en andere openbare ruimtes viel alles in een stilte. Na een jaar van onzekerheden kregen ze te horen dat de Eemnesserzaal ter beschikking kwam.

Wij zijn erg tevreden met het resultaat

Een kleinere vorm en met een nieuw thema. En waarom dan niet iets waarmee iedereen op dit moment mee wordt geconfronteerd: Lockdown, beperkingen; bleef je binnenshuis, of trok je Nederland in; kon je werken of werd je beperkt. Een interessante vraag die resulteerde in ‘Herontdekking’

De disciplines lopen sterk uiteen van schilderijen, beeldhouwwerk, glas, grafiek, fotografie, keramiek en mixed media.

,,Wij zijn erg tevreden met het resultaat”, aldus Sacha Wendt, mede organisator en inrichtster van Laren Blaricum. ,,De vereniging bestaat dit jaar 100 jaar. Ook dit feest hebben we moeten uitstellen. Heerlijk om dus op zo’n mooie locatie weer samen te mogen exposeren!”

Alle werken zijn te zien en te koop tot en met 5 september, Eemnesserzaal Kasteel Groeneveld Baarn van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding
De 32 leden van kunstenaarsvereniging Laren Blaricum exposeren deels nieuw werk onder de titel Herontdekking.
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie