Marie-ellen Jacobs is sinds december programmamedewerker bij de Baarnse bibliotheek.
Marie-ellen Jacobs is sinds december programmamedewerker bij de Baarnse bibliotheek. Christine Schut

Bibliotheek start activiteiten weer op

22 juni 2021 om 12:10 Maatschappelijk

BAARN ,,De bibliotheek wil laagdrempelig zijn, je hoeft geen lid te zijn om binnen te lopen aan activiteiten mee te doen.” Marie-ellen Jacobs is sinds december programmamedewerker bij de Baarnse bibliotheek die sinds 20 mei weer open is na alle coronarestricties.

,,Ik werk al jaren bij de bieb hier in Baarn en boekhandel Den Boer. Programmamedewerker is een nieuwe functie binnen bibliotheek Eemland, waar Baarn onder valt”, aldus de Barinees. Langzamerhand begint de bibliotheek weer met het opstarten van allerlei fysieke activiteiten. Het DigiTaalhuis is alweer even bezig en vanaf juli gaat de gratis lezingenreeks Blikopeners van start. Elke derde donderdag van de maand komt een interessante Baarnaar iets vertellen met aansluitend een lunch. Donderdag 15 juli trapt Gees-Ineke Smit af, zij komt vertellen over Helene Kröller-Müller, 18 augustus vertelt Bert Natter over Bach en 16 september is het de beurt aan Eric van der Ent met zijn spreekbeurt over de Friese architect Wierda. En ook voor oktober en november zijn al gastsprekers vastgelegd: EnergiekBaarn en Wim Hazeu. Na afloop van de lezing is een lunch.

Daarnaast gaat BaarnLeest vanaf eind juli weer van start. Daarin bespreekt een bibliotheekmedewerker een boek dat ze heeft gelezen. Het nieuwe initiatief Walk&Talk voor mensen die werk zoeken, is verplaatst naar de tweede vrijdag van september.

In de kelder onder de bibliotheek, waar ook de Historische Kring Baerne en de Speel-O-Theek zijn gevestigd, zijn speciale rails bevestigd zodat er schilderijen kunnen worden opgehangen. Een nieuwe expositieruimte is een feit. ,,Baarnse kunstenaars zijn van harte welkom zich hiervoor aan te melden”, aldus Jacobs. ,,De bibliotheek wil zorgen voor ontmoeting en verbinding. Daarom zijn alle activiteiten laagdrempelig en gratis. Deelnemers hoeven ook geen lid te zijn.”

Meer informatie op www.bibliotheekeemland.nl

door Christine Schut

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie