Sinterklaas kijkt ernaar uit om Baarn weer aan te doen.
Sinterklaas kijkt ernaar uit om Baarn weer aan te doen. Caspar Huurdeman

Nog één keer het programma voor de Baarnse Sinterklaasintocht op zaterdag 25 november

22 november 2023 om 18:00 Evenementen Sinterklaas in Baarn

BAARN Sinterklaas en zijn pieten zijn er klaar voor. Afgelopen weekend zetten ze voet aan wal in Nederland. Aanstaande zaterdag doen ze Baarn aan voor een groots feest. Sinterklaas trekt met een gevolg van zo’n 180 pieten en twintig wagens door het dorp.

door Melissa Hofland

Vanaf 12.30 uur start het feestprogramma op het terrein van restaurant Eemlust aan de Eemweg. Kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s kunnen daar, samen met presentator Kelly Timmers, zingen en dansen tot de goedheiligman aanmeert. Ook burgemeester Mark Röell en kinderburgemeester Philippine zijn erbij. Zij zullen de Sint warm onthalen. Hij wordt omstreeks 13.00 uur verwacht aan de kade. Vanaf dat moment start ook de gezelligheid op de Brink en in de Laanstraat  Om 13.45 uur vertrekt de stoet met de sint voorop met zijn paard vanaf industrieterrein De Drie Eiken voor de tocht door het dorp. De stoet trekt, in tegenstelling tot vorig jaar, ook weer door de Schilderswijk. De sint heeft al aangegeven dat hij daar naar uitkijkt.

Zo rond half 3 wordt verwacht dat de stoet over de Brink naar de Laanstraat trekt. Dat is ook het moment dat in de Pekingtuin wordt gestart met een voorprogramma met veel zingen, dansen en knutselen. Ondertussen trekt de stoet verder door de Laanstraat en na een korte pauze weer terug. Om 15.30 uur eindigen Sinterklaas en zijn gevolg hun toer in de Pekingtuin waar dan een knalfeest zal losbarsten. En...waar eindelijk duidelijk wordt, voor iedereen die het Baarnse Sinterklaasjournaal heeft gevolgd, wat Malle Pietje nu toch kwijt was. Zij was ‘het’ kwijt....maar wat is dat ‘het’ dan toch? Het leverde Malle Pietje en Pietje Bel de laatste weken veel paniek en stress op.

De sint hoopt weer op veel belangstelling langs de route. Hij ziet ernaar uit vele kinderen een high five te geven. En de pieten hebben de zakken vol met pepernoten al klaar staan. Natuurlijk zal ook het befaamde pepernotenkanon niet ontbreken. In de Pekingtuin wordt het feest rond 16.15 uur afgesloten. De vrijwilligers van Stichting Intocht St. Nicolaas Baarn hebben er eveneens veel zin in, laat voorzitter Mariëlle van Maurik weten. Zij doet als laatste een oproep aan iedereen die mee komt feesten om goed instructies van de verkeers- en/of vervoersregelaars op te volgen. ,,Dan komt het allemaal goed, en is een geweldige dag met de sint en zijn pieten verzekerd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie