De route die de Sint met zijn gevolg zal lopen.
De route die de Sint met zijn gevolg zal lopen. Eigen foto

Nog één nachtje slapen voor een ‘liefdevolle’ Sinterklaasintocht

18 november 2022 om 11:50 Activiteiten

BAARN Nog één nachtje slapen en dan arriveert Sint Nicolaas in Baarn. Het thema en programma van de intocht van Sinterklaas in Baarn zijn bekend. De pakjesboot meert aan bij restaurant Eemlust, waarna de optocht dwars door het centrum van Baarn gaat met deze keer als eindstation de Pekingtuin.

De intocht staat dit jaar in het teken van de liefde. Liefde voor de Sint en liefde voor elkaar. Dit is op verschillende manieren vorm gegeven. Allereerst kun je Sinterklaas helpen om de weg naar Baarn te vinden door een mooie Sinterklaas kleurplaat in te kleuren en die achter het raam te plakken, zodat Sinterklaas en de Pieten kunnen zien dat ze in Baarn zijn en niet in de war raken van al die omgekeerde vlaggen. De kleurplaat is te vinden bij diverse winkels in Baarn én op de website www.sinterklaasinbaarn.nl.

Verder kan er in de Pekingtuin bij Happy Kids een hartje geknutseld worden voor Sinterklaas of voor iemand die je lief vindt. Ook zijn er in de basisscholen speciale Sinterklaas ansichtkaarten uitgedeeld, waarmee je een opsteker of compliment kunt geven aan iemand die je lief vindt. Of je kunt er voor kiezen om met een geliefde op de foto te gaan in een lijst in de vorm van een hart.

Pietje Bel is er met haar hoofd niet helemaal bij deze keer, want ze is verliefd. Maar op wie? En hoe ziet deze Piet eruit? En…waar is hij eigenlijk? Malle Pietje snapt er niets van en heeft het door al dat dagdromen van Pietje Bel ontzettend druk. Tijdens het Baarns Sinterklaasjournaal op RTV Baarn kun je er achter komen hoe deze Piet heet, aan welke kledingstukken Piet te herkennen is en kun je Pietje Bel tijdens de intocht helpen met het vinden van haar grote liefde.

PROGRAMMA EN ROUTE 

12.30 uur Start voorprogramma bij Eemlust met Malle Pietje, Pietje Bel en Kelly Timmers

13.00 uur Aankomst Sinterklaas bij Eemlust en muziek en dans op de Brink en in de Laanstraat

13.30 uur Start intocht Sinterklaas door Baarn

14.35 uur Start voorprogramma in de Pekingtuin met Malle Pietje, Pietje Bel en Kelly Timmers

15.30 uur Aankomst Sinterklaas in de Pekingtuin

15.45 uur Start programma in de Pekingtuin met Sinterklaas

16.15 uur Dag Sinterklaasje!

De route in de Schilderswijk is gewijzigd én de stoet eindigt niet bij het bordes van het gemeentehuis, maar in de Pekingtuin.

WIST U DAT Er bijna net zoveel vrijwilligers als Pieten meewerken aan de intocht van Sinterklaas in Baarn? Het pepernotencanon is opgeknapt en de stoet afsluit? Neem je paraplu dus mee voor al dat lekkers! Sinterklaas wel 1000 kilo pepernoten meeneemt om uit te delen, inclusief glutenvrije pepernoten? Een Glutenvrije Piet te herkennen is aan zijn groene pak met logo? Baarn dit jaar een Sinterklaasjournaal heeft? Alle scholen te zien zijn in dit Baarns Sinterklaasjournaal?En dat Corps Lida en M-Beat dansshows geven in de Laanstraat en er muziek op de Brink is verzorgd door Jack Visser? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie