De afsluiter vorig jaar in de Pekingtuin.
De afsluiter vorig jaar in de Pekingtuin. Elina Giele

Programma Baarnse intocht Sinterklaas bekend - ‘Het wordt een geweldig feest’

10 november 2023 om 09:42 Evenementen Sinterklaas in Baarn

BAARN Baarn en de regio kunnen dit jaar weer een grootse intocht van Sinterklaas verwachten. Vrijwilligers van de Stichting Intocht St. Nicolaas Baarn, waaronder Mariëlle van Maurik en Marjan Hut, zijn enorm druk met de laatste puntjes op de i te zetten van het feest. ,,Maar het voelt zo goed te weten dat dit feest gedragen wordt in Baarn, dat hebben we de afgelopen weken echt gemerkt.”

door Melissa Hofland

Ruim 5000 euro is opgehaald tijdens de collecteweek in oktober. ,,Een fors bedrag dat we lang niet meer hebben opgehaald. Geweldig dat inwoners zo gul gegeven hebben”,  weet Marjan Hut. Op een begroting van zo’n 20.000 euro een flinke bijdrage, naast 7500 euro van de gemeente. Mariëlle van Maurik: ,,En ondernemers hebben zich in groten getale gemeld om stoetwagens en andere zaken te sponsoren. Ook de winkelierscoöperatie geeft een mooi bedrag. Vorige maand hadden we nog een flink gat te dichten. We kunnen nu zeggen dat we voor dit jaar helemaal gedekt zijn voor een geweldig feest met alle toeters en bellen dat het, ook volgens de inwoners van Baarn, blijkbaar verdient.” Dat betekent naast de stoet door Baarn met Sint en een gevolg van zo’n 180 Pieten op en rond twintig karren, een dj, muziek en uiteraard het pepernotenkanon, twee Glutenpieten en de aankomst met de burgemeesters van Baarn bij Eemlust weer een groots afsluitend feest in de Pekingtuin. 

SINTERKLAASJOURNAAL

Het programma is inmiddels helemaal rond. En aanstaande maandag 13 november, wordt gestart met het Baarnse Sinterklaasjournaal. ,,Een hele bijzondere eer vonden we dat Sinterklaas hoogst persoonlijk aan onze burgemeester heeft geschreven dat ‘ie weer hoopt op een Sinterklaasjournaal. Natuurlijk hebben we dat opgepakt. En ik kan alvast verklappen dat het weer een dolle boel gaat worden. Malle Pietje is ‘het’ namelijk helemaal kwijt. Ze weet zelf ook niet wat ‘het’ eigenlijk precies is, maar ik kan je vertellen; ze is aardig in paniek. Kinderen van Baarn moeten maar gaan kijken hoe of dat ze Malle Pietje en Pietje Bel kunnen gaan helpen in de komende tijd”, aldus Hut. Het Baarnse Sinterklaasjournaal met presentator Kelly Timmers is twee weken lang, tot aan de Baarnse intocht op zaterdag 25 november van maandag tot en met vrijdag, elke dag te volgen, en verschijnt via de website en socials van Stichting Intocht St. Nicolaas Baarn. ,,In de weekenden verzorgen we compilaties en na 25 november gaan we zelfs nog een paar afleveringen door.”

AVOND OVER VEILIGHEID

Ondertussen worden de laatste dingen voorbereid. Zo is er maandag 20 november nog een informatieavond voor alle vrijwilligers, van de EHBO-ers, boa’s, verkeersregelaars en functiepieten tot de chauffeurs van de voertuigen en de vervoersbegeleiders (voor die laatste vrijwilligersfunctie worden nog mensen gezocht). Van Maurik legt uit: ,,Die avond wordt verzorgd door de Baarnse politie, met de intocht en plattegrond op de tafel wordt uitgebeeld en voorgedaan wat te doen bij calamiteiten. We dragen dit jaar, zo nog meer met elkaar, de verantwoordelijkheid voor de veiligheid. Ontzettend belangrijk als we dit evenement voor Baarn en de wijde regio willen blijven behouden.”

Het hele programma vast checken? Zie: www.sinterklaasinbaarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie