Toneelgroep Karakter speelt op 23 maart twee eenakters.
Toneelgroep Karakter speelt op 23 maart twee eenakters. Toneelgroep Karakter

Toneelgroep Karakter speelt eenakters in de Speeldoos

17 maart 2023 om 08:31 Evenementen

BAARN Lokale acteurs van Toneelgroep Karakter spelen donderdagavond 23 maart twee eenakters in de Kleine Zaal van Theater de Speeldoos. Volgens de toneelgroep belooft het een komische avond te worden met twee blijspelen op de planken. Enerzijds over een louche psychiater, anderzijds over relatiecrisissen in een restaurant. 

De eerste voorstelling draagt de titel ‘Psychelater en het drankje’ en wordt geregisseerd door Gwen de Visser. Dit verhaal, geschreven door Lisette Leenders, gaat over poetsvrouw Sonja. Zij geeft psychiater Dr. Pil per ongeluk een hoge dosis van het sterke kalmeringsmiddel Slavitol. De dokter valt in een diepe slaap en voor Sonja zit er niets anders op dan de dokterspraktijk over te nemen. Al snel blijkt ze over goede remedies te beschikken waarmee problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Al doende komt ze erachter dat dokter Pil er nogal ‘gepeperde’ ideeën op nahoudt. Lukt het Sonja om de patiënten te helpen tegen de louche praktijken van Dr. Pil.


VERWARRING De tweede, komische eenakter komt uit de avondvullende voorstelling ‘Verwarringen’ van de befaamde Alan Ayckbourn. De voorstelling ‘Tussen de happen door’ is geregisseerd door Michiel van Eunen. Locatie is een chique, Frans restaurant. Zakenman Donald komt net terug van een zakenreis van drie weken. Emma verdenkt hem ervan een verhouding te hebben. Tegelijkertijd zit ook echtpaar Martin en Polly in het restaurant. Martin is een medewerker van Donald en Polly is net terug van een vakantie. Het huwelijk gaat langzaam kapot aan sleur én Martins oog voor zijn carrière.

De eenakteravond vindt plaats in de Kleine Zaal van Theater de Speeldoos en begint om 20.15 uur. Meer informatie over de voorstelling: www.toneelgroepkarakter.nl. Kaarten kosten € 15,- per avond en zijn te bestellen via het theater of www.speeldoosbaarn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie