Voor het tweede jaar op rij zijn Baarnse kinderen die Sinterklaas willen zien, aangewezen op tv en internet.
Voor het tweede jaar op rij zijn Baarnse kinderen die Sinterklaas willen zien, aangewezen op tv en internet. Baarnsche Courant

Geen sinterklaasfeest in Pekingtuin, opnieuw live stream

16 november 2021 om 10:08 Evenementen

BAARN Na intensief overleg tussen de Stichting Intocht Sint Nicolaas Baarn en de Gemeente, is besloten om geen Sinterklaasfeest te organiseren in de Pekingtuin. Na maanden keihard werken, is dit uiteraard een grote teleurstelling voor alle vrijwilligers. Maar nog groter zal de teleurstelling zijn voor de kinderen van Baarn. Geen ‘traditionele optocht’ en nu ook geen feestje in de Pekingtuin. Vorig jaar kon door corona de intocht ook niet doorgaan en zaten kinderen aan de buis gekluisterd.

Sint was uitgenodigd voor een groots Defilé in de Pekingtuin dus gelukkig hadden we zijn agenda al geblokt. Ondanks alle nieuwe maatregelen komt hij toch naar Baarn! Komende zaterdag om 16:00 uur is de Sint thuis op de zolder van zijn kasteel. De organisatie van het Baarnse comité, Burgemeester Mark Röell en kinderburgemeester Feline van der Velden zullen Sint en zijn Pieten feestelijk welkom heten. Alle kinderen van Baarn kunnen dat live zien en volgen.

Met muziek van Crescendo, dansers van de Baarnse balletschool Marut Jorquera en de turntalenten van Vita2000 en vele anderen. Presentator Kevin van den Berg wordt muzikaal begeleid door Cathrine Malcorps van Muziekschool Baarn om met de kinderen, die thuis kijken voor de TV, liedjes te zingen voor de Sint. 

Het gehele feest met de Pieten en Sinterklaas is live te volgen op RTV Baarn en www.sinterklaasinbaarn.nl. In dit live programma van ongeveer drie kwartier, wisselen de optredens zich af met gesprekjes met de Pieten en de Sint die ernaar uit kijken weer naar Baarn te komen. 

Wat zal er allemaal op zijn zolder liggen? Een wasrek, een grote kist met spullen, cadeautjes? En wat zijn Malle Pietje en Pietje Bel aan het zoeken? Je ziet het allemaal zaterdag 20 november.

Het Sinterklaasfeest dat zaterdag 27 november in dorpshuis De Furs in Lage Vuursche zou worden gehouden, gaat ook niet door vanwege de coronapandemie.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie