Afbeelding
Caspar Huurdeman

Bijzondere boomring geplaatst in Baarnse Pekingtuin

28 oktober 2021 om 17:23 Overig

BAARN Rond een boom in de Pekingtuin in centrum Baarn is een metalen ‘boomring’ aangebracht met een diameter van zes meter en twintig centimeter hoog. Op de ring is een tekst geplaatst. Eerder dit jaar heeft de gemeente een oproep gedaan aan inwoners om hiervoor een mooie, originele tekst aan te leveren. Daarop zijn een twintigtal reacties gekomen.

De boomring zorgt ervoor dat blad van de boom dat binnen de ring valt en blijft liggen voor vertering en daarmee voedingstoffen voor de boom en andere organismen. ,,In de ring kunnen planten geplant worden die voor kleur, nuttige insecten en ecologisch evenwicht zorgen. Omdat er niet meer met maaimachines onder de boom wordt gereden, voorkomen we verdichting van de bodem. En de boomring is ook een fraai landschapselement. Na korte tijd komt er een mooi roestkleur op de ring, maar de ring roest verder niet”, laat de organisatie weten.

WINNAAR Voor de tekst op de boomring waren een twintigtal suggesties binnengekomen. Hoewel er alleen maar mooie inzendingen waren, kon er natuurlijk maar één ‘de winnaar’ zijn.
De keuze van Team Groenbeheer en de wethouder voor Groen is gevallen op de volgende tekst:
‘Leven is niet stilstaan bij de scherven van gisteren
leven is parkeren in de zonneschijn van vandaag.’
De inzender is Anne Mies Rosenthal. Zij meldt erbij dat het gaat om een tekst afkomstig van haar vader, de Baarnse dichter Ewoud M. Rosenthal, uit de bundel ‘Gedachten zijn krachten’.
Anne Mies Rosenthal monteerde met haar zoon het laatste deel van de boomring.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie