Geen grootse intocht zoals hier in 2019, wel een Sinterklaasfeest voor de Baarnse kinderen op 20 november.
Geen grootse intocht zoals hier in 2019, wel een Sinterklaasfeest voor de Baarnse kinderen op 20 november. Caspar Huurdeman

Geen grote intocht, wel Sinterklaasfeest in de Pekingtuin

14 oktober 2021 om 10:53 Overig

BAARN Geen intocht met boot aan de Eem maar een Sinterklaasfeest en defilé in ‘doorstroomlocatie’ de Pekingtuin op 20 november. Dat heeft de stichting Intocht Sint Nicolaas Baarn bekend gemaakt.

Een intocht met drommen mensen langs kade en weg was geen optie voor de organisatoren, zeker niet in een weer oplaaiende pandemie. ,,Dit jaar kampen veel Sinterklaas-comités in Nederland met de uitdaging hoe om te gaan met de huidige coronamaatregelen. Ook wij hebben hier mee geworsteld, maar we hebben nu een fantastisch plan bedacht. Speciaal voor de kinderen (en hun ouders) uit Baarn wordt er op 20 november a.s. van 15-17 uur een geweldig defilé georganiseerd in de Pekingtuin”, meldt Emma van der Laan namens Intocht Sint Nicolaas Baarn. 

,,Dit jaar komt Sinterklaas met zijn paard Oh Zo Snel naar de Pekingtuin en alle kinderen van Baarn mogen hem daar begroeten, een vraag stellen en hun wenslijstje en/of mooie tekening geven. Het wordt echt een feest, want de hele Pekingtuin is mooi versierd en verlicht.” 

GEEN CORONAPAS De coronatoegangspas met QR-code is niet nodig, benadrukt zij, waardoor het feest eenvoudig toegankelijk is. ,,Doordat alle kinderen én hun ouders door te Pekingtuin een vaste route lopen, zijn wij een doorstroomlocatie. Hierdoor hoeven wij niet met een QR-code te werken van de coronacheck app. Dit zou met een intocht, waar mensen langdurig op een plek stilstaan wél moeten en dat is helaas niet haalbaar. Daarom hebben wij gekozen voor een defilé in de Pekingtuin.” 

De organisatie kijkt nog naar een extra oplossing voor het verkleinen van de wachtrij en het verzorgen van een goede doorstroom.

OVERAL PIETEN Ook in andere delen van het centrum zal er een Sinterklaassfeer zijn, vertelt Van der Laan van de organiserende stichting. ,,Het is een wandeling door het park met overal Pieten, die hun kunsten laten zien. Alsof de Pietenschool van Spanje naar de Pekingtuin is gevlogen. Er zijn allemaal verschillende soorten Pieten te zien: danspieten, muziekpieten, gympieten, kampeerpieten, (water)sportpieten, smulpieten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken.” 

LAANSTRAAT Er zijn niet alleen Pieten te zien in de Pekingtuin, maar ook in het dorp op de verschillende pleintjes en in de Laanstraat en de Brinkstraat. ,, Ja echt waar… de Pieten zullen op verschillende plekken opduiken! Wij zijn ervan overtuigd dat dit voor Baarnse kinderen een bijzonder Sinterklaasfeest zal worden. Houd de website www.sinterklaasinbaarn.nl en Facebook in de gaten voor meer berichten en informatie.”

Door Hans Veltmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie