Afbeelding
Caspar Huurdeman

Burgemeester spreekt horecaondernemers toe in Baarn

Corona

BAARN De burgemeester van Baarn sprak zaterdag horecaondernemers toe. Vanochtend kwamen de Baarnse (en Lage Vuursche) horeca ondernemers bij elkaar op de Brink in Baarn.

Burgemeester Mark Röell van Baarn sprak de horecaondernemers bemoedigend toe. Tegenover restaurant Demmers waren statafels neergezet waar koffie werd geschonken. Om 12.00 uur opende restaurant Demmers zijn zaak en terras voor het publiek.

Ondank het verbod van de overheid, ging het restaurant en het terras van Dorsthuys Demmers op de Brink in centrum Baarn, open. Het publiek merkte het gauw op en genoot van de koffie en de lunch binnen en buiten het restaurant. Volgens de gemeente is gezegd dat de zaak om 15.00 uur moest sluiten. ,,Boa’s hebben dit gecontroleerd. De ondernemer krijgt een formele waarschuwing in het kader van het handhavingstraject.’’

Burgemeester Mark Röell: ,,Door de lockdown staat bij steeds meer horecaondernemers het water tot aan de lippen. Hun gevoelens en dat zij popelen om de deuren weer te mogen openen voor gasten, kan ik mij goed voorstellen. Samen met andere burgemeesters in de regio en in de rest van het land blijf ik mij inspannen om ook de belangen van deze ondernemers bij het kabinet voor het voetlicht te brengen. 

Daar ligt immers de eindverantwoordelijkheid wat betreft de regels waaraan we ons op dit moment met zijn allen moeten houden. Oók de gemeente in haar rol als handhaver van die regels. Daarom zal de gemeente naar bevind van zaken handhavend moeten handelen en dat ook doen als daar aanleiding voor is. Ondertussen zijn en blijven we in gesprek met horecaondernemers en Koninklijke Horeca Nederland over de concrete uitwerking van de maatregelen, waarbij we zoeken naar wat wél kan en kijken naar de mogelijkheden binnen de regels.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie