Afbeelding
Gemeente Baarn

Burgemeester Mark Röell richt zich in brief tot inwoners van Baarn

17 november 2021 om 19:01 Corona

BAARN Burgemeester Mark Röell heeft naar aanleiding van het stijgend aantal coronabesmettingen een nieuwe open brief geschreven aan inwoners van Baarn. ,,In Baarn is het dagelijks aantal besmettingen niet eerder zo hoog geweest. Dat aantal moet dus weer omlaag en daar kunnen we allemaal iets in betekenen”, aldus de burgemeester.

In zijn brief schrijft Röell onder meer over vaccineren. ,,Vergeleken met vorig najaar is er gelukkig belangrijke vooruitgang geboekt. Er zijn heel veel mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is belangrijk. Ja, wie gevaccineerd is, kan nog steeds besmet raken en iemand anders besmetten, maar je loopt veel minder kans ziek te worden. Vaccinatie helpt echt tegen het ontwikkelen van ernstige klachten waarvoor ziekenhuis- of zelfs IC-opname nodig is.”

ZORG Ook schrijft de burgemeester over de druk op de zorg. ,,De artsen en verpleegkundigen hebben het de afgelopen 20 maanden al continu zwaar gehad. De nood is hoog en het terugdringen van het aantal besmettingen is hard nodig om verdere overbelasting van de zorg te voorkomen en te zorgen dat die heup- of hartoperatie of andere uitgestelde behandeling wel door kan gaan.”

BASISMAATREGELEN Röell begrijpt dat de nieuwe maatregelen niet fijn zijn. ,,Dat geldt voor ons allemaal. Voor ondernemers en zeker ook voor de horecaondernemers. Maar ik roep u echt op om u weer aan de basismaatregelen te houden. Handen wassen, anderhalve meter afstand houden, het dragen van een mondkapje, het werken thuis – tenzij dat echt niet kan. En als u nog niet gevaccineerd bent, doe ik een beroep op u om dat wel te overwegen. Als u twijfelt, praat erover met uw omgeving. Laat u goed informeren.”

,,Ik hoop ook dat we allemaal een beetje op elkaar letten, geduld met elkaar hebben en elkaar helpen waar dat nodig is. Ook de (horeca)ondernemers die u vragen om een corona toegangsbewijs. Maak het hen niet moeilijk”, besluit de burgemeester zijn brief. 

Lees de volledige brief op de gemeentewebsite

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie