Afbeelding
Pete Linforth/Pixabay

Integrale ondermijningscontrole van gemeente Baarn, politie en RIEC Midden-Nederland in het buitengebied

17 december 2021 om 16:28 Overig

BAARN Bij een integrale controle in het buitengebied van Baarn zijn door de gemeente, politie en RIEC Midden-Nederland afgelopen woensdag in totaal 21 adressen bezocht. Tijdens deze actie werden onder meer controles uitgevoerd op het ingeschreven staan bij de gemeente. Bij de integrale controle werd een illegale bebouwing gevonden en zijn zes gestolen verkeersborden aangetroffen. Er werden geen ondermijningsactiviteiten vastgesteld.

Een aantal maanden geleden vond in het buitengebied van de gemeente al een voorschouw plaats voor een inventarisatie. Daarop zijn verschillende locaties afgelopen woensdag bezocht door bouwinspecteurs, handhavers en de ondermijningsspecialist van de gemeente, samen met de politie en RIEC Midden-Nederland.

BENADERD Het komt voor dat inwoners in het buitengebied benaderd worden door criminelen voor bijvoorbeeld drugscriminaliteit. De ondermijningsactie was ook bedoeld om bewoners voorlichting te geven over waarom in zee gaan met drugscriminelen zoveel risico’s met zich meebrengt. Volgens de gemeente bleek uit de gesprekken  dat sommige inwoners inderdaad wel eens waren benaderd voor verhuur van een schuur of loods.

,,Drugslabs zijn gevaarlijk voor de omwonenden en het gedumpte afval brengt veel schade toe aan natuur en milieu. We werken samen met onze veiligheidspartners omdat we op deze manier met zowel strafrecht, bestuurlijke en fiscale maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief kunnen optreden tegen misstanden. Daarbij vragen we inwoners ook alert te zijn op mogelijke signalen”, aldus burgemeester Mark Röell.

WAARSCHUWING Gemeente Baarn: ,,Biedt een potentiële huurder flinke sommen (contant) geld voor een schuur of loods en is niet duidelijk waarvoor de huurder deze wil gebruiken? Of vertrouw je het gewoon niet? Ga dan niet met deze persoon of personen in zee. Een schuur of loods verhuren en ja zeggen tegen crimineel geld betekent namelijk het volgende:

  • Criminelen kunnen je flink onder druk zetten
  • Je kan te maken krijgen met geweld, waardoor mogelijk ook je gezin of familie gevaar loopt
  • Bij de productie van drugs kunnen explosies voorkomen. De verzekering vergoedt de gevolgschade niet
  • Onbewust werk je mee aan een drugssysteem dat veel slachtoffers kent en de rechtstaat ondermijnt
  • De gemeente kan je schuur of loods sluiten
  • Je kunt als medeplichtig gezien en vervolgd worden

‘’

Wie het gevoel heeft dat er iets niet klopt in de buurt of dat het ergens niet pluis is, kan dit melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem,telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie