Afbeelding
Roeland de Bruyn

Vier de bevrijding op 5 mei thuis

Corona

BAARN Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei zal dit jaar niet gezamenlijk gevierd worden in verband met de coronamaatregelen. Inwoners van Baarn worden opgeroepen thuis te blijven en in huiselijke kring te vieren.

Inwoners en organisaties in Baarn worden opgeroepen om op 5 mei de vlag uit te hangen. Dit jaar wordt geen vrijheidsvuur ontstoken op de Brink. Thuis of op het werk kunt u een eigen bevrijdingsvuur ontsteken: een vuur, een vlam, een fakkel, een kaars, een lichtje óf digitaal. Het écht ontstoken vuur zetten we thuis achter het raam of in de tuin. Zie hiervoor de site www.vrijheidsvuur.nl.

CARILLON Op 4 mei vanaf 19.15 tot circa 19.50 uur en op 5 mei vanaf 9.00 uur zal het carillon van de Pauluskerk bespeeld worden door beiaardier Bauke Reitsma. Baarnaars kunnen dit vanuit huis beluisteren: ga niet naar de Brink. De carillon bespeling wordt mogelijk gemaakt door Stichting Carillon Baarn. Meer informatie: www.carillonbaarn.nl

FLYPAST Op 4 mei zullen rond 15.10 uur drie vliegtuigen van de Edambusters over Baarn vliegen. De flypast is te bekijken vanuit uw huis of tuin.

advertentie