Afbeelding

Herfstkleuren in Drenthe - Dagtocht met Reisclub Baarn

18 november 2023 om 21:08 Activiteiten

BAARN Een volle bus vertrok woensdag 8 november voor de dagtocht van Reisclub Baarn. 

door José van de Hoef

In alle vroegte, om 08.45 uur vertrok de bus vanaf de laatste opstapplaats in Baarn richting Nunspeet waar bij de Hoeve van Nunspeet de koffie met heerlijk gebak klaar stond. Hierna werd doorgereden via de toeristische Hunebed Highway, genietend van de herfstkleuren, naar Hotel De Oringer Marke in Odoorn voor de koffietafel met kroket. De N34, die je van Zuidlaren naar Coevorden brengt, is omgedoopt tot de Hunebed Highway. Niet zo gek deze naam, want van de 52 hunebedden die Drenthe rijk is, liggen er maar liefst 47 langs deze weg. 

De tocht werd toeristisch vervolgd naar Gasselternijveen waar boerin Agnes van ‘Boer zoekt vrouw’ het gezelschap het Drents Roomkaatje liet proeven. Tijdens een mooie presentatie werden de toehoorders meegenomen in het boerenleven, de historie van de boerderij en het gebied van de Hondsrug en de Veenkoloniën. Ook vertelde Boerin Agnes over het programma Boer zoekt vrouw. 

Natuurlijk werden er heel wat Drentse Roomkaatjes gekocht voor thuis. Hierna werd doorgereden naar Brasserie Kriebelz in Terwolde waar kon worden gesmuld van het drie soorten stamppotten diner met dessert. Er was hutspot, zuurkool en boerenkool met vier soorten vlees en garnituur. Het dessert was een overheerlijke yoghurttaart. Omstreeks 21.00 uur kwam het reisgezelschap weer terug in Baarn aan. De deelnemers kijken terug op een leuke en mooie dag met veel zon waardoor de herfstkleuren op zijn mooist waren. Ook chauffeuse Wilma heeft tijdens de toer weer veel laten zien en verteld.

De volgende dagtocht is op woensdag 13 december. De inschrijving heeft al plaatsgevonden. Informatie over overige dagtochten en reizen is te verkrijgen via 06-33701194 tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie