Afbeelding
Theater de Speeldoos

Theater4daagse in de zomervakantie in Theater de Speeldoos

15 juni 2022 om 10:27 Activiteiten

BAARN Alweer voor de zevende keer staat de laatste week van de zomervakantie in Theater de Speeldoos in het teken van zang, dans en toneelspelen. De Theater4daagse vindt dit jaar plaats van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus. Jeugd tussen 8 en 14 jaar kan meedoen. Met of zonder theaterervaring, dat maakt niet uit. Kinderen van 11 jaar en ouder kunnen zich dit jaar voor het eerst opgeven voor de nieuwe discipline theatermaken.

Het thema dit jaar is Don’t Look Up. De jeugdige deelnemers volgen workshops toneel, zang en dans. De Theater4daagse wordt afgesloten met een feestelijke eindvoorstelling in de theaterzaal. 

ZELF AAN DE SLAG Naast het werken vanuit vaste tekstscènes, choreografieën en liedjes, is het vanaf dit jaar mogelijk voor kinderen (tussen 11-14 jaar) om zich in te schrijven voor het onderdeel theatermaken. Bij dit onderdeel gaan ze zelf aan de slag met het thema Don’t Look Up. Ze gaan zelf scènes maken en schrijven, liedteksten schrijven of danschoreografieën bedenken en uitvoeren. Ze worden daarin gecoacht door de docenten.

Ook dit jaar ligt de organisatie weer in handen van de vaste docenten: Rasarani Keilman (balletschool Marut Jorquera/Rani Art), Gaby Kaihatu (Vocals by Gaby/MG Muziekschool Baarn-Soestdijk), Marc van Driel (Jeugdtheaterschool Marmelijn/Theaterhuis Marc van Driel). 

MAGISCH Als antwoord op de vraag waarom de nieuwe discipline theatermaken toegevoegd is, zegt Marc van Driel: ,,Het zelf theatermaken heeft iets magisch: je eigen scènes bedenken, zelf schrijven, je eigen muziek uitzoeken en jouw idee dan helemaal gestalte zien krijgen op het podium, dat is magisch. En dat geeft je vleugels.” Gaby Kaihatu zegt daarover: ,,Ontdekken dat je van ‘niets’ ‘iets’ kunt maken met anderen die dat nét zo leuk vinden als jij, is heel bijzonder.” 

Rasarani Keilman stelt tot besluit: ,,Alles bestaat uit energie, uit fantasie en een visie. In het theater, op toneel. Samen maken we dit voelbaar, hoorbaar en zichtbaar en ontsnappen we even uit de realiteit om een magisch avontuur te beleven, waar alles kan, mag en waar we ons vrij en blij kunnen voelen.” 

KNAP Theaterdirecteur Tom van der Poel is blij met deze creatieve vierdaagse. ,,De Theater4daagse is voor mij ieder jaar een mooie start van het nieuwe seizoen. Zo leuk om al die kinderen hier over de vloer te hebben. Sommige van hen starten schuchter, maar na vier dagen staan ze volwaardig op het podium. Het blijft knap wat de docenten met de leerlingen in slechtst een paar dagen tijd voor elkaar weten te krijgen. Ik word er oprecht blij van dat we er juist ook voor dit soort dingen zijn. Ik verheug me nu al op de eindvoorstelling.”

AANMELDEN Kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot en met 14 jaar kunnen zich aanmelden via www.speeldoosbaarn.nl/theater4daagse. Gezinnen die financiële steun kunnen gebruiken om het deelnamebedrag te voldoen, kunnen een beroep doen op het diverse fondsen die op de website staan vermeld. De eindvoorstelling in de theaterzaal vindt plaats op vrijdagavond 19 augustus om 19.30 uur. Kaarten voor de eindvoorstelling kosten 7.50 euro en zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl/T4D-voorstelling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie