In tal van etalages zijn kunstwerken te bekijken tijdens de Kunst Kijk Route.
In tal van etalages zijn kunstwerken te bekijken tijdens de Kunst Kijk Route. Kunst Kijk Route Baarn

Rondleiding met CultureClick: ‘Hoe kunst blijvend kan inspireren’

26 november 2020 om 14:00 Activiteiten

BAARN De Kunst Kijk Route is een groot succes. Tal van Baarnaars nemen tijdens hun corona-ommetje een kijkje bij de huizen en ateliers van de ruim zestig kunstenaars die zich deze maand presenteren en bij wie op veilige afstand kunst is te zien, zoals een mooi object in de vensterbank of juist een groot werk in de tuin.

Ook in de Laanstraat is in de etalages veel te bekijken. De organisatie van de Kunst Kijk Route had in samenwerking met cultureel ondernemer en museumprofessional Willemijn van Helbergen van CultureClick twee wandelingen bedacht langs de kunstwerken in de winkelstraat.

Van Helbergen laat ervaren hoe kijken naar kunst blijvend kan inspireren aan de hand van de werken die geëxposeerd zijn vanaf het gemeentehuis tot aan het eind van de Laanstraat. Ook geeft zij inzicht in de achtergronden van de kunstenaars en de technieken waarmee zij werken.

Vanwege de lockdown van begin november kon de eerste rondleiding niet doorgaan, maar op zaterdag 21 november is de ‘openingswandeling’ alsnog gelopen. Naast Willemijn van Helbergen en Samara van der Burgh, voorzitter van de organiserende Stichting Cultureel Festival Baarn, waren wethouder Hugo Prakke en Veronique Leenders, beleidsmedewerker van de gemeente, daar bij aanwezig.

De wandeling eindigde aan het eind van de Laanstraat bij Atelier DepARTure, waar Inge Prins van Wijngaarden een toelichting gaf op de daar getoonde werken. Prins van Wijngaarden is aangesloten bij het kunstenaarscollectief The Movement, van wie de werken te zien zijn in het gemeentehuis en bij ondernemerswerkplek Clubhuys Baarn.

De tweede wandeling vindt plaats op zondag 29 november van 14.00 tot 15.30 uur en de kosten zijn 15 euro per persoon.

Bij interesse, aanmelden kan met een mailtje naar vanhelbergen@cultureclick.nl.
Uiteraard worden de actuele RIVM-richtlijnen aangehouden.

Het weekend van 29 november is ook het laatste moment waarop de Kunst Kijk Route kan worden bekeken.

Kijk ook eens op www.zomerkunstbaarn.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie