Afbeelding

Botanic Tales op kasteel Groeneveld

26 maart 2023 om 12:00 Achtergrond

BAARN Het speciaal gevormde kunstenaarscollectief ‘Botanical Tales’ heeft een tentoonstelling georganiseerd op kasteel Groeneveld. De feestelijke opening van de expositie is op zondag 23 april en te bezichtigen tot 4 september 2023.

De expositie werpt volgens de kunstenaars vanuit zes persoonlijke invalshoeken ‘licht op de schoonheid en wijsheid die besloten ligt in de botanische wereld. De liefde voor natuur en de nieuwsgierigheid naar het karakter,
gedrag en het materiaal van planten en bomen, brengt de zes bij elkaar. Iedere kunstenaar onderzoekt de persoonlijke verbinding met planten en bomen en vertelt het eigen verhaal dat tot uiting komt in een kunstwerk.’

In de expositie is ook aandacht voor het verhaal van de locatie van de expositie: kasteel Groeneveld in Baarn. Op zoek naar een ruimte die verbonden is met de natuur, viel de keuze op dit kasteel, thuishaven van Staatsbosbeheer sinds 1940.
Sommige werken zijn gemaakt van natuurlijk materiaal dat te vinden is in de tuin en bossen rondom het kasteel. Andere werken zijn geïnspireerd op de omliggende natuur.

EDUCATIEF Ook is een ruimte ingericht met een educatieve functie, waar bezoekers op een interactieve manier uitleg krijgen over de betekenis van de neon kleurige markeringen die je wel eens op bomen ziet, de ‘blessen’. Dit is een communicatiesysteem van de boswachter dat wordt ingezet bij het vitaal houden van het bos. 

Deelnemende kunstenaars zijn Natasja van der Meer met plantpigmenten en keramische objecten. Margot Kat brengt keramische wandsculpturen en ruimtelijk werk. Loes Schepens laat wandobjecten van papier en planten zien en Marisa Klaster stelt objecten van hout tentoon. Diane van der Marel biedt fotografie en Inge Prins van Wijngaarden schilderijen en mixed media golfkarton.

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie