Afbeelding
Esther Meijer Fotografie

Baarnaar valt in de prijzen bij de Special Media Awards

Evenementen

BAARN Vrijdag 5 november kwamen 30 genomineerden uit het hele land naar Beeld en Geluid in Hilversum voor de leukste award uitreiking van Nederland: de Special Media Awards, voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Na een spannende awardshow maakten presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg de 10 winnaars bekend. De prijs voor de beste video ging naar Ricardo Elzer uit Baarn.

Amerpoort maakt zich sterk voor digitale inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. ,,Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. De Special Media Awards laten zien dat velen van hen over een flinke dosis digitale vaardigheden beschikken en wat de meerwaarde van media is. Zij zijn een inspiratiebron voor anderen”, aldus initiatiefnemer Sonja Heijkamp.

De vakjury selecteerde de winnaars uit een recordaantal van 131 inzendingen. Jurylid, theaterdocent en TikTok deskundige Lisanne Dijkstra: ,,Ik genoot van de puurheid en het enthousiasme van iedereen: de kandidaten, maar ook van het team.” Het selecteren van de winnaars was geen makkelijke klus, want de 30 genomineerden bleken stuk voor stuk hun sociale media heel professioneel en bevlogen in te zetten. In de vakjury zaten naast Lisanne Dijkstra ook Teun Peters, Kars de Hollander, Sander Pat, Eelco Kingma en Kirsten Jassies.

De vakjury heeft tien winnaars in de tien verschillende categorieën gekozen. De winnaars ontvingen een prachtige award, ontworpen en gemaakt door cliënten van ASVZ. Ook ontvingen zij het bordspel Sociale Slimmeriken over mediawijsheid, gemaakt door zorgmedewerkers van ’s Heeren Loo en studenten van Hogeschool Leeuwarden.

advertentie