Bert Kranendonk presenteert zijn visie op Theater de Speeldoos.
Bert Kranendonk presenteert zijn visie op Theater de Speeldoos. Melissa Hofland

Voorzitter Bert Kranendonk van De Speeldoos heeft na honderd dagen plan met theater: ‘Beste culturele clubhuis van Nederland’

13 april 2024 om 12:00 Achtergrond

BAARN De eerste honderd dagen van de nieuwe voorzitter Bert Kranendonk van Theater de Speeldoos zitten erop. Een goede gelegenheid om zijn analyse en visie op de meerwaarde van het theater voor Baarn te geven.

Dat deed hij afgelopen dinsdag voor een volle foyer in de Speeldoos waar theaterminnend Baarn bijeen was gekomen. ,,Als bestuur dat losstaat van een team dat voor de dagelijkse beslommeringen van het theater moet zorgen, willen we graag helpen tot een helder en onomkeerbaar besluit te komen voor ons theater, vooral door dat gesprek aan te blijven gaan met de gemeente”, zegt Kranendonk.

Dit jaar zal een definitieve beslissing genomen worden over ver(nieuw)bouw van Theater de Speeldoos aan de Rembrandtlaan. Deze keuze is bepalend voor de rol die het theater in de gemeente Baarn kan innemen. Als het aan Kranendonk ligt, heeft de Speeldoos er straks de titel bij van ‘beste culturele clubhuis van Nederland’. ,,Mijn ideaal zou zijn om dat kleine theater zoals we dat nu hebben, te behouden, met allerlei andere culturele voorzieningen. Een plek waar amateurgezelschappen en verenigingen onderdak vinden. Mooi zou zijn als een combi gevonden kan worden met onze bibliotheek. Centraal in Baarn. Dat zou ook best op de huidige plek kunnen.”

Kranendonk wil vooral eindelijk helderheid voor hem en zijn mensen. ,,Dat is belangrijk voor het huidige team van de Speeldoos, voor de verenigingen en de inwoners van Baarn. Samen weten we al jaren niet meer waar we aan toe zijn. Mijn oproep is om samen tot ideeën te komen en elkaar daarin op te zoeken. Dit theater is van ons allemaal.”

Melissa Hofland
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie